Setari Cookie-uri

Scurta poveste despre o Relatie lunga

El si ea se iubesc. Apare o Relatie. Relatia lor este ca un organism viu.

Un text trimis de Corina Vava

Foto interior si prima pagina: cuplu, relatie, Shutterstock

Aveau o constiinta comuna, reguli nescrise, dar de comun acord agreate. Pacturi si legaminte calde, unele rostite, altele nu. Acorduri de buna convietuire, cuvinte incurajatoare la adresa Relatiei lor... priviri si cuvinte promitatoare de lucruri bune. Isi hraneau relatia cu tot ce era mai bun in ei. Se iubeau impreuna, iar relatia crestea vazand cu ochii, era fericita, prindea aripi pana la cer. Zbura in cele patru zari si revenea de zece ori mai frumoasa catre ei.

Deci,

El si ea se iubesc. Apare o Relatie. Relatia lor este ca un organism viu. Si pentru ca fiecare este supus fenomenului schimbare, la fel si relatia trece prin diverse stadii de dezvoltare, influentata de diversele etape traversate de fiecare dintre cei doi.

Si daca nu sunt vigilenti si prinsi in tumultul schimbarilor personale, uita sa isi mai priveasca Relatia din noile perspective? Daca o trateaza ca pe un obiect neinsufletit, care o data etichetat, clasat, cunoscut, consumat, apropriat, se presupune ca ramane inert, intr-o stare de nemiscare imbecila, de pasivitate indolenta? Daca o uita undeva acolo, o ignora si o trateaza neglijent, fara sa tina cont de propriile ei metamorfoze? Atunci, gresesc.

Citește și:

O relatie respira, traieste, creste, se dezvolta, slabeste, se ingrasa, prinde puteri, devine mai puternica, sau poate deveni instabila, confuza, vulnerabila. O relatie trebuie dusa si ea la salon cateodata, la o schimbare totala sau partiala de look, la o primenire de haine si obiceiuri invechite. Vrea si ea sa tina pasul cu fiecare dintre cei care i-au dat viata! Relatia este de genul feminin pana la urma. Trebuie sa tinem cont de lucrul acesta!

Foto: cuplu, relatie, Shutterstock

Vigilenta, vigilenta, vigilenta! Asa cum cascam ochii mari cand traversam strada, sa nu ne calce vreo masina, asa trebuie sa ne purtam si cu Relatia noastra. Sa-i purtam de grija, sa nu ne-o ia pe sus vreo furtuna amoroasa sau sa ne-o calce in picioare vreun tembel orgoliu ori vreo prapadita de rutina, sa nu ne-o tavaleasca vreo perversa ispita!

Este o mare consumatoare de eforturi si resorturi sufletesti, emotionale, fizice, afective, financiare, de timp si de orice alta natura va mai trece prin minte. Dar si o sansa divina de a ne descoperi pe noi insine prin celalalt, de a scoate la iveala resorturi necunoscute, de a atinge Cerul si a simti nemurirea, de a vibra dupa ritmurile inimii celuilalt si ale Universului, de a simti ce-nseamna sa fii cu-adevarat Femeie, cu-adevarat Barbat.

Citește și:

Relatia poate fi o Doamna, o Domnisoara, o Sleampata, o Zuza, o Zana, o Casa de vacanta sau o Casa de nebuni. Dupa caz, ne definim relatia si ne-o redefinim de nenumarate ori de-a lungul timpului.

Cei doi au trecut prin diverse etape ale relatiei: mai intai Relatia Domnisoara, ingenua, cu chip de ingeras, Relatia Infatuata, dar avida de atentie, Relatia Pofticioasa, gata oricand sa iasa la o plimbare si la o tava... de bunatati... hehehehe... Apoi domnisoara Relatia a prins curaj. S-a transformat in Relatia Domnisoara de Companie - Ii acompania peste tot Relatia . Deja erau 3! Nici nu realizau asta pe atunci. Relatia Companion. Apoi Relatia Visatoare. Visau ca zboara, chiar cand se impiedicau si isi luxau sentimentele si orgoliile. Apoi Relatia Obositoare. Se oboseau unul pe celalalt, pana la epuizare. Se oboseau pe unde apucau. Doamne, ce Relatie! A urmat apoi Relatia Monstrulet, care isi scotea capul dizgratios si corpul hatru cand te asteptai mai putin si... pac! Ieseau scantei. S-au friiiipt... dar ce?! Era etapa tip Relatie Razboinica Xena: apriga, frumoasa, bataioasa, senzuala, atragatoare si infocata! Relatia a durat, doar ca pe parcurs printesa razboinica Xena a devenit regina Mama!

Citește și:

Si tot asa, Relatia i-a urmat ca o umbra, cand mai aproape, cand mai departe, dar tot timpul langa ei.
La un moment dat s-au intrebat intr-o doara, nedumeriti: unde e? Unde e umbra lor? Nu ii mai urmarea umbra, iar EI incetasera sa mai existe. EI nu mai existau ca un TOT. Ea s-a dat doi pasi in spate, la fel si El. Doua umbre. A ei si a lui. Dar unde era umbra LOR? Ce bine ca exista amintiri! Prezentul nu mai stie nimic de ea, biata relatie fugara, slaba, descurajata si obosita.

Zace acum cu parul in ochi, aproape schimonosita de oboseala si vlaguita de atata efort de a le atrage atentia inspre ea, catre starea ei degradata. N-au bagat-o in seama. Sau poate da, asa, intr-o doara, cand simteau ca devine extrem de incomoda si ii incurca ori de cate ori se strecura pe furis printre gandurile si picioarele lor grabite si indiferente. Era un obstacol doar si atunci isi faceau intr-o doara timp sa o mai ia putin in brate, s-o mai ciufuleasca un pic de dragul trecutului, sa o mai mustre in treacat pentru una, pentru alta, sau dupa caz, pentru unul, pentru altul. Mici indiscretii incomode, pe care Relatia le cunostea. O trimiteau la culcare repejor, ca sa poata dormi si ei linistiti, fara batai de cap si remuscari inutile.

Citește și:

Acum nu o mai cauta niciunul, sta bleaga intr-un ungher umbrit. De fapt, cred ca amandoi o cautasera, dar din nu se stie care motiv, nu o mai vedeau. Ea era acolo, dar nu o mai puteau distinge. Era transfigurata si nu o mai recunostea niciunul dintre ei. Ea il intreba pe El de Relatie, El o intreba pe Ea si orbecaiau bezmetici si impiedicati in intuneric, incapabili sa isi gaseasca Relatia. Ea plecase intre timp. Si au plecat si ei, in directii opuse.

A fost si va ramane mereu doar a lor. Viata ei s-a sfarsit. A plecat in Lumea de Dincolo a Relatiilor. E o Relatie Ingeras acum. Dumnezeu s-o ierte! Ca a fost o relatie buna, sufletista, frumoasa, incandescenta, transformatoare. Pacat de ea ca s-a dus. Inainte sa plece, biata Relatia mai trecuse prin perioada de Relatie Drog, in care intrau in sevraj daca nu-si primeau doza de prezenta, de privire, de soptire, de atingere, de atingere, de atingere. Clar. Relatia Doamna, relatia cu tot soiul de picanterii orizontale si verticale, Relatia Mama! Ce sa mai. A trait si a vazut destule raposata Relatie.

Citește și:

Oceanul cald din Caraibele dragostei lor a inghetat. A plecat relatia la Polul Inghetat al relatiilor consumate? Si-a facut bagajul si i-a parasit? Unde este ea acum? Ce fac ei acum fara ea? Cine sunt cei doi impreuna, fara relatia lor de iubire?

“-Cine esti tu? Cine sunt eu?
“- Pai, eu nu te cunosc pe tine, si in mod sigur nici tu pe mine. Si in plus nu inteleg ce imi spui, iar tu te incrunti confuz la auzul vorbelor mele in graiul nostru romanesc.”

De cand relatia lor si-a luat talpasita, fara ca ei macar sa bage de seama disparitia ei, locuiesc pe planete diferite. Ea s-a intors pe planeta ei venusiana, in timp ce El si-a gasit drumul inapoi catre confortabilul si bine-cunoscutul taram martian. Relatia i-a parasit. Si El pe Ea, si Ea pe El. E un joc in trei, pana la urma. Si ei care credeau ca sunt numai doi.

..........................

Citește și:

Se intrevede ceva la orizont. Seamana cu o Relatie Trecatoare.

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.