Setari Cookie-uri

Sa ne intelegem orgasmele

Ideal intr-o relatie este ca partenerii sa se cunoasca indeajuns de bine unul pe celalalt dar si pe ei insisi pentru a putea avea o cat mai buna comunicare atat in viata de zi cu zi, cat si in dormitor. Ar fi perfect daca am putea sa intelegem instinctual ce doreste partenerul si daca am putea sa ii insuflam dorinta de a ne descoperi si el punctele sensibile.

Nu poti resimti aceasta faza, dar organismul tau continua sa sufere modificari.

Vaginul pulseaza disperat din dorinta de a apuca si de a pastra penisul. De fapt, vaginul se strange efectiv in jurul penisului oferindu-i partenerului senzatii extreme.

Muschii se contracta sporadic. Intregul organism intra in priza. Bataile inimii pot ajunge la 160, presiunea sangelui aproape se dubleaza. Sanii continua sa se mareasca, iar pielea se poate inrosi.

Partea inferioara a vaginului incepe sa se ingusteze si se produce ascensionarea uterului. Clitorisul se ascunde, dar este in continuare foarte sensibil la atingeri, asa ca nu trebuie neglijat.

Celor mai multe femei le este relativ usor sa ajunga in aceasta stare cand se acumuleaza tensiunea sexuala, dar le este greu sa se elibereze de energia pe care o resimt. Daca o femeie a ajuns in starea de platou aceasta nu inseamna ca mai are putin si atinge orgasmul. Aceasta stare se poate prelungi mai mult, motiv pentru care ea trebuie mentinuta.

Etapa 3. Orgasmul

La un moment dat, pierdem controlul: spatele se arcuieste, muschii din jurul vulvei si cei din jurul anusului o iau razna. Se acumuleaza o stare de tensiune, simti ca explodezi, simti ca nu mai poti continua, pentru ca in final aceasta tensiune acumulata sa se elibereze (in valuri). Continui sa ai "spasme" ca si cand intregul tau corp ar fi scurtcircuitat sporadic.

Etapa 4. Rezolutia

Corpul isi revine la normal (inclusiv sanii tai, din pacate), se relaxeaza si tu devii mai vesela. Totul se produce treptat iar perioada de refacere depinde de la caz la caz, in functie de intensitatea orgasmului.

Pentru a avea orgasme mai puternice este necesar sa iti cunosti propriul corp cat mai bine. De aceea, trebuie sa stii sa iti oferi placere de una singura, sa iti cunosti punctele sensibile si sa stii ce tipuri de miscari te prind cel mai bine. Trebuie sa inveti sa te concentrezi asupra senzatiilor tale, trebuie sa aflii despre pozitiile si micile trucuri care te ajuta ajungi la orgasm. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile despre care vei afla din articolele urmatoare din Ghidul orgasmului.


Un articol de Andra Micu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.