Setari Cookie-uri

Super-oferta: sexul!

Este considerata imorala si in consecinta, condamnata. Iar daca privim lucrurile strict din punct de vedere moral, societatea actuala este destul de intransigenta in ceea ce le priveste pe aceste fete, pe care oamenii le dispretuiesc, le desconsidera si chiar le urasc pe cele care o practica. Este vorba despre prostituate.

Totusi, istoria demonstreaza ca au existat perioade in care prostitutia n-a fost atat de dispretuita precum este astazi. In Grecia antica, prostitutia era un fenomen foarte des intalnit si incurajat. Exista chiar prostitutia sacra ce avea loc in templele zeitei Afrodita. In Evul Mediu multe femei din familii bogate si respectate alegeau sa devina curtezane, acestea fiind deosebit de culte si educate si erau singurele femeie care erau tratate ca fiind egale barbatilor.

Lasand sentimentele la o parte si privind lucrurile strict din punct de vedere legal, stim ca in cele mai multe din statele europene sa iau masuri pentru inlaturarea prostitutiei. Totusi exista destule tari in care aceasta este incurajata sau chiar legala, cele mai permisive fiind Germania si Olanda. Este bine de stiut faptul ca legislatia impotriva prostitutiei, acolo unde exista, rareori ii pedepseste pe clienti. Daca oamenii nu ar mai apela la serviciile lor, acestea n-ar mai avea nici un motiv sa practice aceasta “meserie”. Dar avand in vedere ca ea exista “de cand lume” si, daca n-a dispatut pana acum, nu prea sunt sanse sa dispara nici in viitor, unicul mod in care o putem face mai acceptabila este sa incercam s-o controlam, oferindu-i un mediu legal.

Un articol de Andrea Balint

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.