Setari Cookie-uri

Sexul explicat de stiinta: Cum il facem mai mult si mai bun?

Top 10 descoperiri stiintifice despre actul sexual

In mod deloc surprinzator, sexul este unul dintre cele mai discutate aspecte ale vietii noastre, indiferent de punctul de vedere abordat. In ciuda acestui lucru, subiectele care au ramas neexplorate cu privire la comportamentul sexual sunt vaste si ofera obiecte de studiu pentru oamenii de stiinta. Prin urmare, din partea acestora vin cele mai bune sfaturi de sex, din teorii testate si demonstrate. Inainte de orice, acestia au dezvaluit care sunt lucrurile care fac un om atragator.

1. Oamenii care au fete simetrice sunt perceputi ca avand mai mult sex appeal decat ceilalti.

2. Cercetatorii au lansat o teorie potrivit careia mirosul ajuta femeile sa evite conceperea unui copil cu o ruda apropiata de sange, fapt care ar putea duce la aparitia unor malformatii genetice. In cadrul acestui experiment, femeile au fost puse sa miroasa cateva tricouri iar printre ele se afla si unul purtat de tatal sau fratele uneia dintre ele. Fiecare dintre ele a respins complet mirosul de pe tricoul rudei ca fiind unul neatragator si deloc sexy.

Citește și:

Sursa discovery.com

3. Femeile isi selectioneaza partenerii mai atent decat barbatii. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama nevoii de a alege foarte atent genele care urmeaza a fi transmise unui posibil copil.

cuplu sexy

foto shutterstock cuplu sexy

4. Stim ca formele voluptoase atrag privirile oamenilor pe strada insa stiinta a descoperit si de ce se intampla acest lucru. Sanii bine dezvoltati precum si un bazin mai lat sunt doua semne evidente ca trupul femeii a iesit din faza copilariei si este pregatit sa conceapa un copil, implicit sa asigure continuitatea genelor.

5. In functie de ciclul menstrual, vocile femeilor se pot schimba in functie de nivelul de estrogen. Stim deja ca hormonii afecteaza vocea iar acest lucru se vede cu precadere la baietii adolescenti, ale caror voci devin mai grave pe masura ce inainteaza in varsta.

Citește și:

Un experiment al cercetatorilor americani a demonstrat ca, intr-o anumita perioada a lunii vocile femeilor sunt mai atragatoare. Ei au rugat un grup de barbati sa dea note vocilor pe care le aud in functie de sex appeal, fara sa stie ca acestea de fapt provin de la doar 4 femei, inregistrate insa in perioade diferite ale ciclului menstrual. Barbatii au notat ca fiind mai sexy vocile inregistrate atunci cand femeile se aflau la ovulatie, cea mai fertial perioada a ciclului.

6. Femeile sunt mai atragatoare in timpul ovulatiei. Cel putin asta reiese din cateva experimente. Se pare ca in aceasta perioada a ciclului menstrual, vocea nu este singurul factor schimbator. Cativa barbati au fost solicitati sa aleaga cele mai atractive femei dintr-o serie de imagini.

O parte dintre fotografii au fost facute in timpul celei mai fertile perioade din vietile femeilor iar celelalte au fost facute in zilele in care ele aveau cele mai putine sanse sa ramana insarcinate. Majoritar, cele mai atractive femei au fost cele fotografiate in timpul ovulatiei.

Citește și:

7. Dilatarea pupilelor este un semn fiziologic de ataractie si dorinta sexuala. In urma cercetatorilor, oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii sunt mai atrasi de femei in momentul in care pupilele acestora se dilata. In acelasi timp, femeile nu gasesc acest lucru sexy. Mai degraba, ele sunt atrase de pupile in stare normala, care arata un anumit interes si atentie catre o discutie si nu dorinta sexuala.

8. Creierul unui barbat percepe diferit sexul fata de cel al unei femei. In timpul contactului sexul, zona din creierul unui domn responsabila cu agresivitatea comportamentala isi incetineste activitatea in timp ce la femei aceasta ramane in parametrul obisnuit sau chiar devine usor mai activa.

Pe de cealalta parte, in creierul femeilor exista o zona situata in spatele ochiului stang care regleaza felul in care acestea se percep. In timpul sexului, activitatea de aici scade si astfel femeile sunt mai relaxate si mai concentrate asupra lucrurilor pe care le simt si nu se mai gandesc la felul in care arata.

Citește și:

9. Stimularea clitoridiana in timpul actului sexual mareste pana la 90% sansele unei femei de a ajunge la un orgasm, comparativ cu stimularea exclusiv vaginala, potrivit Institutului Kinsey al Universitatii din Indiana. Iar acest lucru nu este de mirare pentru ca, in medie, clitorisul unei femei are mai mult de 8000 de terminatii nervoase.

10. Impulsul oamenilor de a se saruta pe buza ca semn al atractiei sexuale este un rezultat al evolutiei, pornit de la obiceiul stra-stra-stramosilor nostri de a se adulmeca reciproc. Nu doar ca folosim acest gest pentru a ne arata afectiunea sau dorinta dar barbatii emit prin saliva si o doza de testosteron, menita sa le mareasca sansele de a se reproduce.

foto prima pagina shutterstock cuplu in lenjerie

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.