Setari Cookie-uri

Rezolutiile noului an pentru o relatie fericita

7 pasi pentru a-ti imbunatati relatia de cuplu in 2015

De regula, atunci cand incep un an nou, multi oameni isi stabilesc cateva scopuri de indeplinit. Desi trebuie sa recunoastem ca multe dintre ele nu sunt transpuse in realitate, altele ne pot ajuta sa ne schimbam vietile si sa ne imbunatatim relatiile. Probabil ca una dintre cele mai bune modalitati posibile pentru a ne indeplinim dorintele este stabilirea unor teluri concrete, pe care sa le realizam pas cu pas.

1. Nu te mai agata de trecut

Trecutul este o parte din ceea ce suntem dar asta nu inseamna ca ne defineste neaparat ca oameni sau trebuie sa influenteze in vreun fel cursul unei relatii. Desigur ca putem invata din trecut insa este inutil sa ne agatam de greseli si reprosuri pentru ca, in loc sa rezolvi problema, nu faci decat sa strangi frustrari si resentimente.

Daca partenerul tau ti-a gresit si simti ca poti trece peste acest lucru, accepta-i scuzele si incercati sa treceti impreuna peste momentul tensionat. Desigur, exista greseli care pot distruge o relatie si nu poti ierta totul cu ochii inchisi, de dragul iubirii.

Citește și:

foto shutterstock cuplu la apus

2. Dezvolta-ti inteligenta emotionala

Pe scrut, inteligenta emotionala este o serie de procese care iti ofera abilitatea de a identifica si gestiona corect sentimengele tale si pe cei din jurul tau. De regula, oamenii cu o inteligenta emotionala ridicata au sanse mai mari de a avea o relatie fericita pentru ca empatizeaza mai usor si stiu sa iasa din situatiile emotionale tensionate.

Desigur ca toata lumea poseda aceste calitati insa dinamica dintre oameni este extrem de complexa si, prin urmare, trebuie sa invatam sa ne adaptam la felul in care evolueaza relatiile.

3. Gandeste pozitiv

Nu trebuie sa vezi lumea printr-o pereche de ochelari cu lentile roz insa un dram de optimism poate face minuni. Se spune ca atunci cand iti doresti cu toata taria ceva, universul functioneaza in asa maniera incat sa obtii acel lucru. Insa pentru ca soarta ti-o croiesti de multe ori cu mana ta, de tine depinde deznodamantul unor situatii.

Citește și:

Acesta poate fi schimbat decisiv daca nu iti pierzi speranta in lucrurile bune si daca iei fiecare piedica asa cum este apoi cauti solutii realiste.

4. Fa compromisuri

Nicio relatie nu ii poate face fericiti pe cei doi parteneri daca acestia nu sunt dispusi la compromisuri si este esential sa faca amandoi acest lucru.

Daca unul dintre ei face presiuni si celalalt este nevoit sa cedeze, atunci nu vorbim despre o cale de mijloc ci mai degraba de santaj emotional, fapt complet de neacceptat intre doi oameni care se iubesc si care se respecta.

Pentru a ajunge la un compromis, trebuie sa gasiti impreuna variantele care va avantajeaza pe amandoi si niciunul dintre voi nu va simti ca pierde o batalie pe frontul dragostei.

5. Nu lasati romantismul sa moara

Chiar daca sunteti impreuna de multa vreme, cu siguranta vei descoperi impreuna o cale prin care veti combate rutina. Spre exemplu, a-ti putea stabili o seara pe saptamana in care sa va dati intalnire asa cum faceati la inceputul povestii voastre de dragoste.

Citește și:

Alegeti cate un restaurant exotic, mergeti mana in mana prin parc sau la un film, pregatiti cate o cina romantica sau savurati in doi o sticla de vin. De asemenea, daca simtiti ca exista lucruri pe care nu vi le puteti spune, ati putea sa va scrieti regulat cate o scrisoare pe luna in care sa mentionati toate aspectele pozitive ale relatiei voastre.

6. Da-ti seama de ceea ce iti doresti cu adevarat

Analizeaza-ti cu atentie sentimentele si daca simti ca lucrurile nu sunt asa cum iti doresti, cu siguranta este timpul sa discuti serios cu partenerul tau. Este important sa fii foarte sincera, chiar daca ii poti rani pe moment sentimentele celuilalt.

In definitiv, frustrarile acumulate de-a lungul anilor sub pres va pot exploda in fata in cel mai neasteptat fel. In acelasi timp, atunci cand vei intelege pe deplin ce iti doresti de la actuala relatie, tu si jumatatea ta trebuie sa lucrati impreuna si sa faceti compromisuri pentru dezvoltarea armonioasa a cuplului.

Citește și:

7. Incercati impreuna ceva nou

Cu siguranta exista un lucru pe care ati dorit sa il faceti mereu insa nu ati avut posibilitatea. Prin urmare, in acest an, ar fi ideal daca ati v-ati stabili acest scop si sa lucrati impreuna la indeplinirea lui.

Poate fi vorba de o calatorie peste granita sau de ceva banal ca un nou fel de mancare sau o culoare ciudata in dormitor. Nici nu conteaza atat de mult care este noutatea, atat timp cat faceti impreuna acest lucru si de comun acord.


foto prima pagina shutterstock
cuplu fericit

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.