Setari Cookie-uri

Revedere

La telefon nu-i spusese de ce vroia sa o vada. Insistase asa, fara argumente, desi le-ar fi putut avea, macar pentru a pune la punct detalii meschine, cum pare, de fapt, orice detaliu legat de un divort.

La telefon nu-i spusese de ce vroia sa o vad. Insistase aa, fr argumente, dei le-ar fi putut avea, mcar pentru a pune la punct detalii meschine, cum pare, de fapt, orice detaliu legat de un divor. Ar fi vrut s nu mai fie nimic de spus, s nu mai tie nimic, s nu fie nevoie s se mai prefac in faa lui, a celorlali...in faa ei...

Tria chiar suportabil in scurtele perioade de negare, cind inceta s mai caute rspunsuri la intrebri ce n-ar fi trebuit s se nasc vreodata. Se surprinse incepind s fac puin ordine i nu-i putu reprima cochetria de a-i da cu ruj. Ii aprinse o igar i o fuma nervos, gindindu-se de ce oare trebuie s se plimbe prin cas aa aranjat, ateptind -parc pentru prima oar- un brbat care o vzuse pin acum in toate felurile, care-i tia toate chipurile.

O rscolea gindul c nu fusese in stare s fac ce fac mii de femei, s in cu dinii de
csnicie, de iubirea ptima de la-nceput, de pasiunea inevitabil efemer, destinat s sucombe la un moment dat, de nimeni tiut, intr-o relaie cldu, fireasc, nsctoare de linite, copii, vise cumini, rutina. Nu, chiar nu ceruse vreodata s fie diferit, s triasc apropieri cintate de poei, cu iubiri ce par infinite dar mor subit doar ca s bintuie apoi nefiresc, interzis, prin suflete chinuite.

Ii deschise ua netiind, pe moment, ce masc s-i pun i-i zimbi dintr-o pornire involuntar politicoas in timp ce-l invit inauntru. Arta bine, aranjat ca pentru o prim intalnire, proaspt ras, i ea se intreb dac o fcuse cu gindul s o rneasc sau, i mai ru, dac nu era nimic premeditat. Ii povestir, aparent relaxai, ce li se mai intamplaser intre timp, nimicuri, ocolind dureros subiectul ce ar fi fcut ca mtile s cad. In clipa aceea nu tia ce o durea mai tare, tot jocul acela al discuiilor sterile, sau faptul c omul din faa ei, pe care se strduia s-l priveasc cu indiferen, ii era inc so.

Era nevoit s triasc momente ce n-ar fi vrut s existe, pe care le-ar fi ters, dac ar fi putut, cu un burete aspru, o durea neputina si dorina absurd de a da timpul inapoi, de a schimba ceva, orice.

Incepur discuia ocolit inutil, despre iminentul divor, incercind amindoi sa banalizeze subiectul, vorbind parc despre ali oameni, cu o detaare amar. Il asculta privindu-i micarea buzelor i a miinilor i nu se putea concentra. Subcontientul o trda derulindu-i imagini familiare, negind cu inverunare prezena strin a omului din faa ei. Nu cunotea acele buze decit din sruturile pasionale de inceput, din sruturile cumini care brzdau nopile in care i se cuibrea in brae i nu putea, nu vroia s cunoasc altfel acele miini, decit aa cum le tia parc de-o via, desenindu-i dulce i abil, pe trup, promisiuni de venicie. Nu gsi fora s se impotriveasc cind el, pe neateptate, ii lu palmele intr-ale lui. O privea cu tristee i ea-i simea tremurul i-i ajungeau la ureche vorbe fr noim, poate scuze, poate regrete...refuza s le aud.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.