Setari Cookie-uri

Revedere

La telefon nu-i spusese de ce vroia sa o vada. Insistase asa, fara argumente, desi le-ar fi putut avea, macar pentru a pune la punct detalii meschine, cum pare, de fapt, orice detaliu legat de un divort.

Ajunse in braele lui fr s tie cum, cu un firesc ce sfida prezentul, cu un trup care se infiora nepermis, pe care nu-l mai putea controla. Auzea cum ii optete cit i-a fost de dor i tia ca nu o minte, ins la fel de bine tia c oaptele lui nu ascund nici o promisiune. Era convins de mult de plecarea lui, iar revenirea neateptat nu reuea s zdruncine adevrul pe care invase cu greu s-l accepte, pltind cu multe nopi de lacrimi.

I se drui rspunzindu-i cu gesturi tiute, ii simi mingiierile atit de familiar, ii primi pasiunea pe care alt dat i-o cerea, cu voluptatea amar a acceptrii unui dar fcut prea tirziu, dup multe rugmini. Dincolo de o nechemat plcere, simea cum plinge pe dinuntru, nu la gindul c tot ce se intampl nu e dovada c el o vrea inapoi, ci la gindul c ea nu l-ar mai fi putut accepta niciodat. Murise, in aceste ultime luni de la plecarea lui, tot ce i-ar mai fi putut lega i, nefiresc, iubirea lor rezistase ca o ultim redut, ciuruit de orgolii, agonizind, fr sens, fr viitor.

Il privi cum se imbrac vinovat, in tcere, i cum pleac avind lacrimi in ochi i druindu-i egoist toat povara lui de regrete intr-o ultim imbriare. Era durerea celui care pleac cu greu, definitiv.

i poate c aa i trebuia, s se termine cum a inceput, s moar i acea ultim brum de speran nu altfel, ci strivit de sruturi. Parc nicicind nu-i fusese totul mai clar i se simea, intr-un fel dureros, eliberat. Putea sa vad, in sfirit, c orice ar fi trit impreun de acum in colo ar fi fost minciun, i se derula in minte filmul impcrii, aa cum il visase in toate nopile fr el i i se pru, deodat, un film prost.

tia c va mai suferi, printr-o inexplicabil inerie, inc mult timp. i vor mai durea, un timp, aceti fiori ce o lsaser acum pustie ca un ring gol dup un ultim dans.

Izbucni in plins i, ca intr-o imbriare, se arunc, hohotind, pe patul ce mai pstra- martor fidel- urmele fierbini ale unei iubiri ce se hotrise s moar azi, definitiv, aa cum se nascuse...Inchizind, ca intr-un cerc, destinul rupt.

Un articol de Alina G.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.