Setari Cookie-uri

Iubiri interzise prin varsta

La 14 ani imi placeau pustii de 20 de ani, la 16 am avansat catre 24, iar limita maxima atinsa a fost de 36 ani, cand eu numaram 19 ierni. De atunci, trendul a fost usor descrescator pana azi, la 22 de ani, cand fostul si din cand in cand actualul prieten numara tot atat de mult aniversari. Nu stiu cand anume am ales gresit, ma gandesc ca dorinta mea de maturizare rapida s-a concretizat prin alegerea exemplarelor ce aveau o varsta mai inaintata decat mine, iar acum ii caut pe cei care mi se aseamana. Din dorinta posibila de a ma regasi in celalalt il caut in generatia ce imi apartine. Tanar, nelinistit, la inceput de drum si nostalgic dupa anii in care munca era doar o optiune indepartata… acesta ar fi portretul celui care imi trezeste acum fiori.

La 14 ani imi placeau pustii de 20 de ani, la 16 am avansat catre 24, iar limita maxima atinsa a fost de 36 ani, cand eu numaram 19 ierni. De atunci, trendul a fost usor descrescator pana azi, la 22 de ani, cand fostul si din cand in cand actualul prieten numara tot atat de mult aniversari. Nu stiu cand anume am ales gresit, ma gandesc ca dorinta mea de maturizare rapida s-a concretizat prin alegerea exemplarelor ce aveau o varsta mai inaintata decat mine, iar acum ii caut pe cei care mi se aseamana. Din dorinta posibila de a ma regasi in celalalt il caut in generatia ce imi apartine. Tanar, nelinistit, la inceput de drum si nostalgic dupa anii in care munca era doar o optiune indepartata... acesta ar fi portretul celui care imi trezeste acum fiori.

Am enumerat putinele experiente, pentru a imi justifica oarecum posibilitatea de a oferi un punct de vedere in ceea ce priveste diferenta de varsta intr-o relatie. La nivelul simtului comun, o diferenta de 2-4 ani pare a fi acceptabila, dar se pare ca intalnim tot mai des exceptii. Spre exemplu, actualul meu fost avea o preferinta aparte pentru femeile cu experienta, preferinta ce nu am putut sa mi-o explic. Citeam si o confesiune a unui coleg de generatie care are dragan la femei ce au salasluit de trei ori mai mult pe pamant decat el. Pe langa un oarecare dezgust nejustificat am simtit si un fior de speranta ca la varsta la care tigarile vor fi pe cale sa ma repuna, voi mai putea fura inima unui barbat.

Consider ca diferentele de varsta constituie un stimulent pentru o relatie intre doi oameni care au nevoie de ceva pentru a se simti speciali. Nimeni nu viseaza la o iubire banala, conformista. Idealul iubirii imposibile pare a fi cautat cu infrigurare, pentru ca el este singurul portretizat ca fiind iubire ideala. Cele mai frumoase povesti de dragoste sunt cele care se implinesc abia in viata de apoi. Cele mai multe povesti se sfarsesc inainte ca rutina sa zgaltaie cuplul, inainte ca sotia sa apuce sa ii gateasca, sa ii strecoare sosetele murdare in masina de spalat, inainte ca el sa o vada transpirand calcand de zor la camasile lui.

Rutina ne macina tot mai mult si avem nevoie de evadari, avem nevoie sa simtim ca traim si intrucat societatea ne impune anumite limite in ceea ce priveste viata sociala, ne dorim sa refulam in privat dorinta de nonconformism care ne abate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.