Setari Cookie-uri

1 data la 58 de secunde

Cel putin asa sustine mitul, asa pare sa confirme realitatea si in ideea aceasta parem sa ne complacem cu totii, femei, barbati, patrupede si alte asemenea categorii vizate: barbatii sufera de aceasta manie, patologica, ne-am putea hazarda sa etichetam sau de aceasta predispozitie biologico-psihologica de a se gandi la sex o data la fiecare 58 de secunde.

Barbatii au terminat de construit lumea, de mers la razboi, de revolutionat universul si de parcurs meridiane. Au spus ce-au avut de spus. Iar acum au ramas orgoliile si nostalgia. Ba mai mult, antropologic vorbind, se pare ca o data cu incheierea razboaielor, barbatii si-au pierdut si un sens al statutului si importantei lor in lume. Femeile, pe de alta parte, abia il descopera. Cu contratimpul si decalarea de rigoare. Intr-o lume construita de barbati, dar care, in mod paradoxal, nu le mai apartine, cel putin nu in totalitate. Pentru ca femeia a invatat sa-l domine, sa-l subjuge, sa-l manipuleze. Pentru ca femeia a aflat ca printre bani, viteza si tehnologizare, societatea noastra si-a mai facut chip cioplit din inca ceva: sexul.

Sexul la care barbatii se gandesc cu asiduitate si invariabil o data la cele 58 de magice secunde. In metrou, in masina, pe balcon, la terasa, la supermarket, in preajma ta, in absenta ta. Dar nu neaparat pentru ca nu se poate altfel. Sau pentru ca nu se pot abtine. Sau pentru ca asa au fost imaginati. Ci pentru ca si femeia a speculat aceasta slabiciune, pentru ca “ in spatele oricarui barbat se afla o femeie ” . Nu mai conteaza cine e de success si cine e puternic in ecuatie. O femeie sau mai multe femei, care uzand de prerogativa sexuala au inversat raportul de forte si au actualizat o stare latenta. Constiinta sexuala a barbatului. Multipla, diversa, insatiabila. Motiv pentru care mai lansez inca o data intrebarea: vorbim exclusiv de o manie sexuala integranta sau de un produs aproape “ social ” , de o stare de fapt pe care am generat-o noi, femeile, secondate vanjos de industria entertainment-ului? Si-a pierdut barbatul din plurivalenta functiilor pentru a fi redus la asocieri de inspiratie erotico-pornografice? Sau asa vor sa-l ipostazieze coalitiile feministe? Iar noi, doamnelor?

Un articol de Ana Maria Tatu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.