Setari Cookie-uri

De ce sunt femeile batute de soti?

Violenta in familie este un fenomen destul de frecvent intalnit, mai ales in mediul rural, unde predomina mentalitatea conservatoare. El nu lipseste insa nici la niveluri mai inalte, dar este ascuns in spatele discretiei, al rusinii sau al dorintei de a pastra o imagine publica decenta.

De ce accepta femeia sa fie batuta? Mostenirea unei mentalitati specifice este un motiv verificat in practica. De multe ori aceasta devine dependenta financiar de sot, iar daca la mijloc exista si un copil, lucrurile se pot complica serios.

Femeia romanca stie sau mai bine spus crede ca barbatul trebuie sa asigure confortul material sau cel putin ziua de maine. Contributia ei nu este neglijabila, dar se asteapta ca el sa castige mai mult, sa fie mai intreprinzator si sa preia treburile importante ale familiei. Aceasta este o atitudine de incredere destul de periculoasa, fiindca femeia poate sa se gaseasca oricand in situatia de a se descurca singura, iar daca procesul construirii de sine nu a evoluat treptat, resursele pot fi extrem de limitate. Intre a primi o palma si a pierde siguranta casei, a zilei de maine, a “respectului” celor din jur, femeia prefera nu de putine ori a doua varianta. Unde sa ma duc? Ce le spun colegelor? Avem rate la frigider, copilul are nevoie de atatea lucruri...teama de a-si asuma destinul individual conduce la o viata furata, controlata, ingradita. In viata orice om actioneaza atat cat i se permite. Primul semn de violenta acceptat duce in majoritatea cazurilor la manifestari din ce in ce mai intense. Vom ajunge la o viata familiala sanatoasa si echitabila atunci cand femeia va invata ca este datoare in primul rand siesi si apoi celor din jur.

Un articol de Mihalache Gabriela
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.