Setari Cookie-uri

Iubirea nu mai locuieste aici

Suferim. Negam. Plangem. Atat de multe dezamagiri isi croiesc locul in sufletul nostru incat nu putem sa nu ne intrebam unde a disparut iubirea. Pe ce drumuri intunecate a cotit si unde s-a pierdut? Am plecat in cautarea dragostei si am facut tot posibilul sa-i gasim urma. Iata ce am aflat.

Eu nu cred in iubire. Dar nu cred nici in Dumnezeu. Am spus “te iubesc” multor barbati dar am facut-o fiindca stiam ca aceste cuvinte ii vor face fericiti. Si ca simteam ceva ce ei ar fi considerat... iubire. Poate cei mai multi dintre voi ati spune la fel... ca am iubit. Eu sper ca nu. Fiindca astazi inca respir, inca rad, inca sper si nu-mi este pic de dor de oamenii pe care “i-am iubit”. Deci... nu asta e iubirea. Nu este asta iubirea mea. Dar, cum eu nu cred in iubire, si nici in Dumnezeu...

Cred insa in viata. Si in bunatate. In generozitate. Vreau sa le invat pe acestea si sa le traiesc din plin pe fiecare. Sa invat sa le cuprind, sa invat sa fiu un om mai bun, mai responsabil, mai aproape de vise si povesti, mai putin agitat, mai putin rigid, cu mai putine prejudecati, frustrari si complexe. Si abia apoi voi invata sa-l cuprind pe Dumnezeu. Si poate voi avea curajul sa iubesc. Sau iubirea va avea curajul sa ma intalneasca. Nu, iubirea nu mai locuieste aici. Iubirea locuieste unde are loc. Aaaa...si nu are loc langa alte multe foste iubiri, si nici dupa alte prioritati.

Maria


Iubirea locuieste peste drum


Multi cred ca Dragostea la fel ca si fericirea: un sentiment care nu se atinge niciodata.. dar oricum in cautarea sa merita sa alergi toata viata. Dragostea este acel lucru pe care nu stii cum sa il explici. Dragostea este atunci cand te trezesti dimineata mangaiat de atingerile fine ale mainii ei ... si invaluit intr-un miros de cafea. Dragostea este atunci cand te uiti in ochii ei plansi si ii spui ca o iubesti si ca vei fi tot timpul acolo, ca orice s-ar intampla ea este cel mai important lucru din viata ta. Dragostea este atunci cand ea iti spune ca nu te mai vrea si tu ... in loc sa o intrebi “de ce?” o ajuti sa isi impacheteze lucrurile si nu o vei mai suna niciodata pentru ca a iubi inseamna a nu inchide ploaia intr-o cutie.

Dragostea exista si o vedem in fiecare zi. Ea este prezenta in viata noastra pe strada in parc si in autobuz.. si ne simtim bine cand vedem cum ea il saruta in fata liceului si ne aducem aminte cu drag si nostalgie ca si noi am facut candva la fel. Si cel mai important nu trebuie sa asteptam dragostea, sa o cautam, sa ne imaginam cu e sau cum va fi pentru ca ea ne gaseste pe noi si de fiecare data este altfel metamorfozandu-se de la iubirea nebuna din liceu la sentimentul profund si mai asezat de mai tarziu. Dragostea nu trebuie asteptata si nu trebuie rugata sa vina.. cineva ne iubeste asa cum suntem si ar da orice pentru inca 5 minute in care sa poata sa respire din noi si sa adoarma in siguranta de a fi tinuta in brate. Dragostea exista, trebuie doar sa o vedem...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.