Setari Cookie-uri

Schimbari

In urma cu ceva timp, nu foarte mult, mi-am cumparat un caiet in care aveam de gand sa sriu tot ce simt, tot ce-mi trece prin cap, tot ce nu inteleg in ceea ce ma priveste. Ideea era sa incerc sa ma cunosc mai bine pentru ca, la un moment dat, acest lucru a devenit, brusc, foarte important pentru mine. A devenit important pentru ca se petreceau lucruri pe care nu puteam sa le inteleg si treceam prin stari care imi erau straine si imposibil de explicat.

Poate ar trebui sa fim mai atenti la noi. Sa observam aceste schimbari, sa incercam sa le influentam daca putem sau sa le oprim daca simtim ca nu e cazul ca ele sa se petreaca in noi. Uneori acestea ne fac mai rai in loc sa ne faca mai buni, dintr-un motiv destul de evident. Toate experientele, fie ele bune sau rele, de care avem parte in viata, ne influenteaza intr-un fel sau altul. Iar lucrurile care ne influenteaza , aduc cu sine in mod inevitabil o nevoie de schimbare, de cele mai multe ori inconstienta. De exemplu: vezi ceva destul de aproape de viata ta persoanala ca sa aiba un real efect asupra ta, care te revolta sau te tulbura. Si-ti spui: “Eu nu vreau/ n-am sa ajung niciodata asa”. Sau poate vezi ceva care iti trezeste admiratia si nevoia de a te apropia de acel ceva, iar asta cere in mod inevitabil o schimbare. Exista oameni care ne-au inspirat, tulburat, ne-au trezit admiratie sau dezgust, dar au avut un impact asupra noastra. Nu putem trece nepasatori peste toate acestea . N-am fi oameni daca am putea.

Dintr-un motiv anume, pe care nu reusim intotdeauna sa-l intelegem , noi oamenii asa am fost construiti. Poate in speranta ca aceasta capacitatea de-a fi influentati, de-a ne schimba, va fi in beneficiul nostru. Ca ne va ajuta sa devenim oameni mai buni, ca vom profita de ea pentru a evolua ca persoane spre o treapta superioara a existentei noastre sufletesti.

Un articol de Andrea Balint
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.