Setari Cookie-uri

Casatoria este o institutie

Casatoria este o institutie. Institutia casatoriei. Pentru a intelege mai bine ce inseamna asta, vom da o definitie:

Familia ca nucleu al societatii apare abia in Evul Mediu , fiind puternic promovate legaturile de sange, rudenii de tot felul si incuscririle. In aceasta perioada, legaturile economice si materiale erau cele mai importante, dragostea nu avea nimic de-a face cu casatoria, femeia fiind tratata ca un trofeu de razboi sau obiect de schimb contra zestrei care consta fie din bani sau proprietati, fie din titluri sau pozitie nobila in societate.

Pe masura crestinarii crescande a societatii lucrurile au inceput sa se schimbe, iar liberul consimtamant al tinerilor era practicat in cadrul cununiilor ortodoxe, fapt care aduce dragostea ca liant al cuplurilor si motiv pentru casatorie. Casatoria a inceput sa fie realizata in functie de varsta, astfel mirele trebuia sa fie cu cativa ani mai mare decat mireasa.

Odata cu evolutia societatii, casatoria a devenit unul din pilonii centrali ai societatii moderne, iar ea exista in aproape orice tip de societate. Datorita schimbarilor care au avut loc odata cu trecerea timpului, oamenii din zilele noastre se pot bucura de o casatorie bazata pe dragoste si respect reciproc.

Un articol de Andrea Balint


Daca vrei sa citesti mai multe articole despre nunti si mirese, sa povestesti sau sa citesti despre casatorie, sau pur si simplu vrei sa visezi cu ochii larg deschisi la rochia de mireasa, te invitam sa vizitezi Grace.ro, noua revista dedicata mireselor si nu numai!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.