Setari Cookie-uri

Parerea lui: Razboiul rozelor

Despre razboiul rozelor s-a scris si se va mai scrie mult timp de aici inainte….mult stiu despre adevaratul razboi, altii au vazut filmul. Eu voi aborda la fel ca si film problema conflictelor ce apar intr-un cuplu si care din mici certuri ajung mari razboaie.

De multe ori insa razboaiele pleaca si din alte lucruri. Totul tine intr-un final de schimbari si compromis, caci altfel viata este mult mai amara si se ajunge la un razboi al orgoliilor...”eu fac mereu curatenie si cumparaturi, iar tu nu faci nimic”...

Uneori o simpla vorba, gen “grasuto” sau “aschiuta” poate genera un bombardament de vorbe urate si de tot ce prinde in mana ca sa poate arunca dupa tine, iar dupa aiceea tu te chinui in van sa iti rascumperi greseala in timp ce privesti cum florile zboara si ele pe geam, alaturi de ce mai iti apartinea tie.

Alteori o simpla conversatie cu o persoana de sex opus poate declansa o adevarata tragedie...si iar ajungi in strada si cu telefonul facut tandari. O persoana foarte geloasa poate face scandal din aproape orice, de la o simpla privire aruncata in gol, pana la o intalnire cu cineva drag careia i-ai zambit “ las ca stiu eu am vazut eu, mie nu imi zambesti niciodata asa”.

O alta categorie de persoane poate declansa aceste tragedii care in final ajung sa ne consume sunt persoanele autoritare: “ti-am zis sa faci aia si nu ai facut-o, nu vrei deloc sa asculti de mine, acum trebuie sa indreptam tot”; “vezi daca nu ai fost atent, daca faceai ca mine nu mai pateam asta..”. Aceste persoane care cred mereu ca stiu tot, ca au mereu dreptate, ca toata lumea se invarte in jurul lor, persoane care nu stiu cand sa cedeze si care de obicei nu au o limita, incercand mereu sa ajunga cat mai sus, cautand perfectiunea atat pe plan professional cat si in relatiile cu ceilalti au mari sanse sa distruga o relatie din fasa.

Mai sunt Desigur si dependentii care au mereu nevoie de cineva si fara de care simt ca lumea nu se misca si ca singuri nu pot face nimic, ca nu poate sa doarma singuri, ca le este frica de intuneric, ca totul dar absolut totul se face in doi.

Degeaba ne chinuim noi acum sa ii aranjam pe categorii si sa le scoatem in evidenta greselile. Cu asta nu vom rezolva niciodata nimic, ba din contra altii vor vedea in asta ceva si mai rau, si vor incepe dintr-o manie sa faca abuz: “cu ala nu ies ca e asa”, “ala nu imi place ca bea”, etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.