Setari Cookie-uri

Parerea lui: Razboiul rozelor

Despre razboiul rozelor s-a scris si se va mai scrie mult timp de aici inainte….mult stiu despre adevaratul razboi, altii au vazut filmul. Eu voi aborda la fel ca si film problema conflictelor ce apar intr-un cuplu si care din mici certuri ajung mari razboaie.

Atunci cand suntem intr-o relatie comunicarea inseamna totul. Iar dupa aceasta vin compromisurile. Comunicarea inseamna sa stii sa iti asculti partenerul si sa stii sa poti purta o conversatie cu el fara sa tipi si sa plangi. Cel care zice ca nu se schimba minte. Atunci cand partenerul tau iti cere asta de fapt nu incearca sa te schimbe sau sa faca un alt om din tine. Problema e cand nu ii place nimic la tine si tu nu ai un cuvant de zis. Regulile sunt in permanenta valabile pentru amandoi: si el, si ea.

Daca nu vei intelege micile rugaminti si faptul ca mai trebuie schimbat ceva pe ici pe colo totul se va transforma intr-un razboi al rozelor, un razboi tacit calculat in care fiecare pandeste pe fiecare sa greseasca si care in final devine un razboi al nervilor. Insa putem ajunge si la situatia de a nu face nimic si sa ne trezim intr-un buna zi ca suntem parasiti pentru incapatanarea sau orgoliul de care am dat dovada...” lasa ca stiu ca ma iubesti, stiu ca te vei intoarce inapoi” “poate ca te iubeam dar tu si numai tu ai fost de vina, mereu tu, nu sunt sclavul nimanui..” si ea ramane mirata in pragul usii privind cum el pleaca fara sa se uite macar odata inapoi.

Un articol de Marcel State

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.