Setari Cookie-uri

Profil de amant

Toate abordarile trateaza cu precadere "iubitul sau iubita ideala". Iar oricine sau orice incearca sa strice acest echilibru, al relatiei de cuplu este blamat si, vazut ca "omul cel rau" si i se atribuie numai trasaturi negative... cazul "amantului/ amantei". Si asta pentru se trece cu vederea trairea lui sau a ei.

Toate abordarile trateaza cu precadere “iubitul sau iubita ideala”. Iar oricine sau orice incearca sa strice acest echilibru, al relatiei de cuplu este blamat si, vazut ca “omul cel rau” si i se atribuie numai trasaturi negative... cazul “amantului/ amantei”. Si asta pentru se trece cu vederea trairea lui sau a ei.

Oare pasiunea care inconjoara relatia extra-conjugala este una murdara? Din punctul de vedere al Bisericii, in fata lui Dumnezeu distrugem o unitate, dar uitam ca totusi intre cei doi se formeaza o legatura mai puternica chiar decat cele “legale”. Cred ca se stie ca pasiunea dintre amanti este cea mai mare....si nebuniile ce vin dintr-asta sunt fara limite uneori.

Povestea...

Desi credea in puterea dragostei, iata ca acum, s-a trezit in postura de “amanta”. Pe de o parte regreta ca ar putea rani “jumatatea” ei sau a lui, dar pe de alta parte traia intens clipele dintre ei.

Totul incepuse ca un joc. Nu se gandea ca ar putea termina sarutandu-se. Colegi fiind, petreceau mult timp impreuna. La un moment dat, mai in gluma, mai in serios, el ii propusese ei un pariu: “ca ar putea-o saruta fara sa ii atinga buzele”. << Nu are cum>>, s-a gandit ea. Si dupa ceva saptamani, in care uitase de pariu, la un moment de gluma, si-a adus aminte si a acceptat. S-au sarutat... si desi el pierduse pariul, cu zambetul pe buze i-a spus “Am piedut, dar a meritat fiecare banut”.

Inceputul... sa treci pe taramul “amantilor” nu e greu, mai grea e revenirea. Si e cu atat mai grea cu cat e placut, e nou mereu, si emotia e mai puternica.

Comportamentul amantilor e unul al vesnicului indragostit. Mereu atent cu partenerul, mereu incercand sa intinda clipele petrecute, caci, la urma urmei, timpul lor este limitat. Sunt ca si rupti de lume, dar trebuie sa se subscrie acesteia, sa revina in ea, mereu... Ea asteptandu-l incercand sa il surprinda mereu cu frumusetea, el spunandu-i cuvinte frumoase. Rupti de realitate, sunt rupti de conventii, dispare controlul asupra comportamentului, control asupra gesturilor. Este libertate: libertatea de exprimare, libertatea de a se iubi. Si chiar daca unii ar cataloga-o doar “dragoste chimica”, nimeni nu spune ca intre amanti nu ar putea fi sentimente. Poate uneori unii se si iubesc.

Daca privim lucrurile, macar pentru o secunda, dintr-un alt ungí, poate ca ar trebui sa fim invidiosi pe legatura dintre ei. Multi dintre noi uitam sa ne desprindem de viata cotidiana si ducem toate ingrijorarile noastre si in viata de cuplu si in intimitatea noastra; astfel am putea pierde esenta trairilor.

Si poate ca mai bine am fi cu totii amanti...

Un articol de Ela D.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.