Setari Cookie-uri

S. de la absolut

Aseara ma plimbam pe banda biciclistilor din fata, spatele sau laterala Casei Poporului (niciodata nu stii). Aseara este un termen inexact. Era 2 dimineata si bulevardul aproape pustiu mirosea a iarba proaspat cosita si a asfalt incins.

Totusi, deviind putin, suntem niste singuratici. Cuplurile nu mai sunt demult cupluri in adevaratul sens al cuvantului asa cum dragostea capata noi valente pierzand vechi valori. Unirea unor singuratati distincte este o realitate cu mult mai valabila decat alungarea singuratatii prin crearea unui singular "noi".

Here on my own - asta este realitatea. All by myself - recomandarea. Cautarea divertismentului, a antesteziantelor, a reprezentarilor, a superficialitatilor, aparentelor, povestilor (multe, intense dar artificiale) este doar o cale pe care, in mijlocul unei confuzii generale si generalizate, o alegi - asa cum o fac toti ceilalti. "Toti ceilalti" este elementul cheie - astfel chiar daca suntem ABSOLUT singuri (simtim asta) alegerea in spiritul turmei ne apropie de o colectivitate si de o senzatie de apartenenta - chiar daca nu facem altceva decat sa alegem, realegem si re-re-alegem mereu si mereu singuratatea.

Desigur acesta este doar un fel de eseu. Nu o poveste.

Un articol de Maria Floricica


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.