Setari Cookie-uri

Blocajele emotionale in dragoste

O relatie de dragoste este, pentru majoritatea oamenilor, un lucru complicat si de multe ori consumator de energie. Bineinteles, totul este minunat la inceput, cand simti fluturasi in stomac, cand simti cum ti se lumineaza ziua, iar starea de spirit devine instantaneu una fericita atunci cand te intalnesti cu el, emotia primului sarut, cu buzele contopindu-se cu pasiune, apoi prima noapte de dragoste petrecuta impreuna, in care va descoperiti si explorati reciproc Foarte frumos! Insa, dupa ceva vreme, lucrurile incep sa se schimbe.


Asteptarile si pretentiile nerealiste


Este complet normal sa ai anumite asteptari de la iubitul tau si de la relatia voastra, insa pretentiile exagerate duc la erodarea relatiei. Stiu ca ti-ai dori sa se implice mai mult si sa-i pese mai mult de fiecare aspect al vietii tale, insa barbatii nu gandesc asa. Pentru ei, lucrurile sunt mult mai simple decat pentru noi: daca il rogi sa faca ceva concret pentru tine, probabil ca va accepta cu placere, in schimb, daca ii reprosezi ca nu te simti iubita si ca ai vrea sa se implice mai mult… cel mai probabil el nu va intelege despre ce este vorba si nu va stii ce sa faca. Toate femeile si-ar dori un barbat care sa le citeasca gandurile, ca in filmul acela cu Mel Gibson, sa ne intuiasca dorintele, starile de spirit, capriciile nevinovate, sa citeasca printre randuri, sa ne ofere caldura sufleteasca si in acelasi timp emotiile unui rollercoaster…

“Barbatii sunt indiferenti!” spun femeile. “Femeile sunt prea pretentioase!” spun barbatii. Intelegi acum unde se creeaza acel blocaj emotional din relatia ta? Incearca sa ii spui partenerului deschis ce-ti doresti si cum te poate satisface, in termeni realisti si realizabili. Daca si asa i se pare ca ii ceri mult prea mult, inseamna ca pur si simplu nu sunteti suficient de compatibili si in niciun caz nu trebuie sa iti schimbi tu personalitatea si dorintele proprii pentru a face relatia sa mearga.

Neintelegerile


Cele mai multe certuri pornesc parca din senin si, pana terminati sirul de reprosuri si ofense, uitati si care este motivul pentru care va certati, de fapt. Intr-un cuplu, apar adesea neintelegeri in adevaratul sens al cuvantului, ce pot avea mai multe cauze: diferentele de limbaj si de modalitate de exprimare (ca regula generala, femeile tind sa puna mai mult accentul pe latura emotionala, pe cand barbatii reusesc sa ramana mai detasati), expresiile vagi sau cu duble intelesuri, comunicarea facuta in graba sau chiar purtarea unei conversatii pe doua planuri (tu vorbesti despre ceva si el despre cu totul si cu totul altceva).

Solutia ar fi ca atunci cand ceva suna ciudat sau neobisnuit, sa intrebi inainte de a isca o cearta, pentru ca este mai putin probabil ca iubitul sa te fi jignit decat ca tu sa fi inteles gresit, asa ca asigura-te ca ai inteles exact ce vrea sa spuna. Acelasi lucru este, evident, valabil si pentru el. Invatati sa va ascultati unul pe celalalt, pentru ca o relatie implinita se construieste pe comunicare, incredere si satisfactia ambilor parteneri!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.