Setari Cookie-uri

Mama lui ne-a despartit!

Inca din prima zi a relatiei noastre, mama lui Liviu a fost o prezenta constanta, intr-un fel sau altul. Fie ca-l suna sa-l intrebe unde si cu cine este atunci cand stia foarte bine ca este cu mine, fie ca ii impunea sa ajunga acasa la o anumita ora pentru a o ajuta cu o treaba marunta tot atunci cand stia dinainte ca va fi cu mine, niciodata nu a existat o limita intre timpul pe care-l petrecea cu mine si timpul pe care-l petrecea cu ea.

Cand am ajuns la ei acasa, am fost uimita de frumusetea acelui apartament. Totul era decorat cu un bun gust deosebit, mobila parea foarte scumpa, aerul general era de rafinament si o aristocratie traditionala, pe care o intalnesti aproape numai in filme. Si eu eram imbracata elegant, imi aranjasem si parul, manichiura, toate detaliile erau puse la punct, dar mama lui stralucea pur si simplu. Era o femeie la vreo 50 de ani, mica de statura, blonda, machiata impecabil, pur si simplu prin prezenta ei ma fascina si totusi ma intimida. Tatal lui, in schimb, era un om simplu si sters, care abia a scos doua vorbe in cele cateva ore pe care le-am petrecut in casa lor. Ne-am asezat la masa cu totii si palmele imi transpirasera deja, pentru ca ma asteptam ca pranzul sa fie foarte formal, ceea ce s-a adeverit. Erau o multime de furculite, tacamuri si pahare in jurul farfuriilor, de diverse dimensiuni, iar eu habar nu aveam ce trebuie sa fac cu ele, iar maica-sa a avut grija sa ma faca sa ma simt si mai prost, spunandu-mi ca se vede ca provin dintr-o familie din alta clasa sociala decat a lor, pentru ca inspir numai nesiguranta si ma uit “ca vitelul la poarta noua”. Liviu, in tot acest timp, se purta absolut natural si nu avea nimic sa-i reproseze acelei individe. Eu n-am avut niciodata o parere proasta despre mine sau familia mea, asa ca am incercat sa depasesc cat mai repede acea intalnire care s-a transformat intr-un fiasco total.

Nu a fost prea greu sa-mi dau seama ca maica-sa ma considera dintr-o specie diferita, dintr-o familie din clasa de jos, o fata lipsita de maniere care nu ar fi facut decat sa-l traga in jos pe unicul ei fiu, atat de iubit. Dupa aceasta intalnire, il suna din ce in ce mai des cand stia ca se intalneste cu mine si il chema acasa din motive inventate, spunand mai ales ca nu se simte bine si vrea ca Liviu sa fie langa ea in caz ca se intampla vreo “nenorocire”. Il manipula pe fata, iar el nu-si dadea seama de asta si o asculta orbeste. Am incercat de nenumarate ori sa-i deschid ochii, sa-i spun ca nu are de ce sa ii fie atat de rau daca nu sufera de nici o boala grava, ca nu mi se pare normal sa i se faca rau numai cand suntem noi doi impreuna, dar el imi spunea ca mama lui nu ar avea de ce sa-l minta. Cireasa de pe tort a venit in momentul in care i-am propus lui Liviu sa plecam intr-un weekend la munte, doar noi doi. Mi-a spus ca trebuie sa discute intai cu maica-sa, lucru ce mi s-a parut deplasat, dar am fost de acord sa nu-mi dea raspunsul pe loc si sa mai astept o zi, doua. A doua zi m-a sunat si mi-a spus ca nu poate veni, pentru ca maica-sa deja a facut planuri pentru o excursie “in familie”, doar ei trei, iar in alt weekend nu stie daca o sa poata si ca ramane sa vorbim altadata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.