Setari Cookie-uri

De ce sa fac sex de Ziua Indragostitilor

Noemi, scrie si tu un articol pentru Valentines Day. Scrie si tu despre pasiunea in cuplu, niste pozitii noi, ceva numai sa aiba legatura cu Ziua Indragostitilor. Si daca nu vreau, ce-o sa se intample? Sunt prea satula de inimioare si bombonele peste tot, nu mai vreau sa aud de americanismele zilei de 14 februarie si nu am chef sa va prezint ceva pozitii acrobatice scormonite din strafundul mintii mele bolnave. Daca avei chef de pozitii dubioase, puneti mana pe Kama Sutra si treceti la treaba.

Un masaj si o trosneala

Dupa o zi stresanta, plina de emailuri tampe si cerinte absurde trebuie sa faci sex. De ce? Pentru ca orgasmul ajuta la eliberarea tensiunii, iar oxitocina provoaca senzatii precum caldura si relaxare. (Weeks, 2002). N-ai orgasm. Tot copiii astia de la Durex au aflat ca masajul poate fi eficient – 67% dintre persoanele care ating de obicei orgasmul au apelat la ajutorul atingerii senzuale, spre deosebire de 51% dintre cei care nu ating de obicei punctul culminant.

De ce orgasm?

Nu ajunge doar sex fara orgasm? Ba, in principiu, s-ar putea sa te ajute doar hataneala. In urma orgasmului sunt eliberate endorfine si oxitocine, calmantele si antidepresivele naturale ale organismului nostru, care pot avea efect sedativ (Odent, 1999) si pot reduce stresul (Charnetski and Brennan, 2001). Insa aceste substante sunt eliberate in cantitate mai mica si in timpul actului sexual, nu numai in timpul orgasmului. Dar acum, sincer, n-ai prefera sa mananci si cireasa daca tot ai inghitit intreg tortul?

La vibratoare inainte, la orgasm inapoi

Jucariile sexuale precum vibratoarele sporesc in mod evident calitatea orgasmului pentru femei – cele care le folosesc au mai multe sanse sa se declare satisfacute de intensitatea orgasmului.

Si ca tot bate la usa Ziua Indragostitilor...

Acelasi studiu despre care va tot scriu spune ca trebuie sa petrecem mai mult timp in intimitate cu partenerul – chiar si 38% dintre cei care au orgasm in mod frecvent si-ar dori sa petreaca mai mult timp in intimitate cu partenerul. In plus, treaba asta s-ar putea sa te ajute si la capitolul orgasm, fiindca se pare ca rabdarea poate avea un impact semnificativ asupra calitatii orgasmului. Persoanele ce se declara total satisfacute de intensitatea orgasmului confera mai mult timp preludiului in comparatie cu cei nesatisfacuti.

Sa va iubiti (ca si cand ar fi Ziua Indragostitilor in fiecare zi)!

Un articol de Noemi
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.