Amante disperate, neveste cu drept de fericire

Amante disperate, neveste cu drept de fericire

Mi-a desteptat curiozitatea un articol publicat la un moment dat pe acest site. Intre amanta-sotie, sotie-amanta s-au trasat anumite diferentieri smulse parca din realitate, dar putin departe de ea. Sotia e sotie, amanta e amanta, fiecare dintre cele doua se bucura de anumite privilegii care starnesc invidia celeilalte. S-au facut delimitari clare si fara drept de apel, omitandu-se insa faptul ca, inainte de toate, si amanta si sotia sunt femei. Femei, deci conform definitiei din dex ôpersoane mature de sex femininö... Adica ceea ce intelege fiecare prin acest cuvant.

Mi-a desteptat curiozitatea un articol publicat la un moment dat pe acest site. Intre amanta-sotie, sotie-amanta s-au trasat anumite diferentieri smulse parca din realitate, dar putin departe de ea. Sotia e sotie, amanta e amanta, fiecare dintre cele doua se bucura de anumite privilegii care starnesc invidia celeilalte. S-au facut delimitari clare si fara drept de apel, omitandu-se insa faptul ca, inainte de toate, si amanta si sotia sunt femei. Femei, deci conform definitiei din dex “persoane mature de sex feminin”... Adica ceea ce intelege fiecare prin acest cuvant.

Amanta este perceputa de regula drept femeia cu un tupeu atat de inalt, incat nu-si vede varful nasului. Dintre toti barbatii lumii, ochii ei s-au gandit sa se odihneasca tocmai pe privelistea oferita de barbatul unei alte femei. Amanta este hulita, barfita, sotia este apreciata pentru stoicismul cu care rezista situatiei de netolerat.

Sotiei i se inchina compatimiri si pareri de rau, iar amantei ura, pizma sau invidie pentru ca a reusit sa smulga un barbat din niste brate din care parea de nedezlipit. Sotia e menita sa isi revendice drepturile cu scandal si vorbe grele, amanta sa le incaseze cu riposte sau fara, cum o stii ea mai bine. In unele situatii insa, onoarea si demnitatea pot fi de partea amandurora: a sotiei pentru ca isi apara dreptul de a iubi, a amantei pentru ca renunta la ceea ce iubeste. A amandurora pentru ca sunt unite prin dreptul de a uni.

O sa credeti ca vreau sa fac divagatii pe diferentele dintre amanta si sotie, dar pana la mine le-au puricat altii pana la sange. Si nici nu vreau sa fac asta. Vreau doar sa atrag atentia ca sentimente nobile au toate femeile indiferent de starea civila si de starea in fata societatii si a celor din jur. Nimeni nu alege pe cine sa iubeasca si foarte putini sunt cei care aleg sa nu iubeasca cand ar putea destul de simplu sa o faca. Si sa nu-mi vorbeasca cineva de demnitate, de drepturile femeii la onoare, de dreptul de a fi iubita cum trebuie daca aceasta nu are dreptul de a iubi pe cine vrea si nu pe cine trebuie. Are dreptul doar daca a simtit pe propria piele ce inseamna toate acestea... Si putini sunt cei care vad ca si in amanta si in sotie se pot naste sentimente dureroase sau ca un gust amar o sa ramana in ambele suflete.

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri