Topul celor 5 probleme frecvent intalnite in relatii

Topul celor 5 probleme frecvent intalnite in relatii
Kudika
7 Aprilie 2005

Banii, sexul si certurile se afla la baza nemultumirilor intalnite la cea mai mare parte a cuplurilor. Cum sa facem sa trecem peste toate problemele si sa fim fericite alaturi de partener

Banii, sexul si certurile se afla la baza nemultumirilor intalnite la cea mai mare parte a cuplurilor.

Partenerul meu are o aventura. Este asta sfarsitul relatiei noastre ?

Infidelitatea nu trebuie sa fie inteleasa intotdeauna drept factorul care duce la sfarsitul unei relatii. Da, unii parteneri isi pun in evidenta aventurile pentru ca vor sa renunte la relatia curenta, dar pentru cea mai mare parte a oamenilor o aventura este un semnal de alarma. Este un semnal ca nu sunt fericiti cu relatia pe care o au, dar daca aceasta s-ar schimba ar vrea sa continue acea relatie. In unele cazuri, relatiile se imbunatatesc in urma unei aventuri de vreme ce ambii parteneri au fost nevoiti sa-si infrunte si sa-si rezolve problemele.

Aventuri � plan de actiune

� Vestea ca partenerul tau a avut o aventura te socheaza. Nu lua decizii pripite in legatura cu viitorul tau, oricat de mult te-ar presa alte persoane in aceasta directie.

� Partenerul tau trebuie sa fie de acord sa intrerupa relatiile cu cealalta � daca refuza, renunta la relatie.

� Dupa ce ai trecut de starea de soc si poti vorbi calm cu partenerul tau, incearca sa discuti motivele pentru infidelitatea sa.

� Gandeste-te la urmatoarea intrebare: ce trebuie sa se schimbe in relatia ta pentru ca infidelitatea sa nu mai apara vreodata ?

� Consilierea poate oferi un mediu neutru de sprijin pentru discutarea acestor probleme dificile.

Continuam sa avem aceleasi subiecte de cearta mereu. Ce putem face ca sa nu ne mai invartim in cerc ?

Exista doua cauze centrale care provoaca certurile. In primul rand, e posibil ca tu sa nu ai abilitatile necesare pentru a rezolva conflictele serioase. Desi te descurcai bine in prima parte a relatiei voastre si nu aveati motive serioase de cearta, acum diferentele de opinie sunt clare, te straduiesti sa rezolvi problemele si nu poti face fata.

In al doilea rand, eviti sa discuti problema care te supara cu adevarat � unul dintre voi sau amandoi sunteti suparati, dar nici unul dintre voi nu-si da seama de acest lucru, sau se teme prea mult sa accepte acest lucru.

Incetati sa va mai certati � plan de actiune

� Descopera resentimentele ascunse; cateodata simplul fapt de a deveni constienta de ele le poate clarifica.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri