Setari Cookie-uri

Un instrument util: Calculator de divorturi

Cu totii am auzit de ratele de divort alarmant de inalte care bantuie spatiul occidental. Statisticile arata ca aproximativ jumatate din casatorii esueaza aducand cu ele eternele discutii despre custodie, partaj ca sa nu mai zic de fericirea dusa pe apa sambetei. Si uite asa se destrama treptat textura de baza a societatii noastre.

In functie de datele oferite, testul iti calculeaza sansele comparandu-le cu statistici si cu cazurile de divort existente iar in final iti ofera procentul oamenilor a caror date se aseamana cu ale tale care au divortat. Astfel utilizatorul afla care e probabilitatea de divort in cazul sau. Pana acum, utilizatorii testului s-au declarat multumiti de rezultatele oferite de acesta.

Testul dureaza aproximativ 20 de secunde iar daca doresti sa te amuzi il poti face aici. Retine totusi ca datele folosite pentru comparatie sunt puse la dispozitie de Biroul de Recensamant American (U.S. Census Bureau) astfel incat testul iti poate calcula sansele de divort doar comparat cu statisticile din S.U.A.

Exista voci care sustin insa ca o astfel de abordare a problemei divorturilor este simplista. Intr-adevar educatia si varsta joaca un rol important insa sunt si alti factori care influenteaza sansele de viata ale unei casnicii. Printre acestia se numara eforturile financiare pentru sustinerea familiei, stresul cauzat de prezenta copiilor, rutina, stresul cauzat de munca dar si infidelitatea.

Conform psihologilor de la universitatile din Washington si din Carolina de Nord, barbatii si femeile care isi descriu casnicia ca fiind “destul de fericite” au sanse de doua ori mai mari sa isi insele partenerul de viata decat cei ce isi descriu casnicia ca fiind “foarte fericita”. Insa de cele mai multe ori cauza infidelitatii nu se gaseste in interiorul cuplului cat in exteriorul acestuia (oportunitate). Cu alte cuvinte, majoritatea nu inseala pentru ca sotia sau sotul nu ii satisface din punct de vedere sexual, emotional etc., ci mai degraba pentru ca li se ofera sansa de a insela (fara a fi prinsi).

In aceste conditii calculatorul de divorturi ramane un instrument ce calculeaza la rece posibilitatea de divort, fara insa a putea spune cu precizie care sunt factorii direct responsabili pentru destramarea casniciei. Utilitatea lui ramane insa neschimbata; atata timp cat ii convinge pe cei cu perspective uneori destul de gri sa munceasca mai mult pentru a-si intari legaturile matrimoniale atunci acestia ar trebui sa se declare multumiti.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.