Setari Cookie-uri

Barbatii au nevoie de incredere pentru satisfacerea partenerelor

Conform concluziilor European Sexual Confidence Survey, 95% dintre adultii din Romania considera ca pentru a avea o experienta sexuala plina de satisfactie este important ca barbatul sa fie increzator in propria sexualitate. Studiul a evaluat opiniile a 504 subiecti barbati si femei din Romania, privitoare la increderea in propria sexualitate increderea in capacitatea de a intretine un raport sexual - si impactul acesteia asupra calitatii vietii.

Domnul prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, afirma: “Tulburarile de erectie devin mai frecvente odata cu inaintarea in varsta, insa sunt intalnite la orice varsta si frecventa lor este mult mai mare in realitate, decat considera oamenii in general. Acest studiu demonstreaza ca desi aproximativ noua din zece barbati cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani manifesta stari de erectie ferma, procentul se reduce semnificativ la sapte din zece barbati care au varste cuprinse intre 55 si 64 de ani. Acesti barbati, ignorand lipsa increderii in propria sexualitate si pierderea capacitatii de a satisface partenera din punct de vedere sexual, prezinta un risc ridicat de depresie, anxietate si diminuare a increderii in sine.”2

Majoritatea barbatilor considera ca disfunctia erectila sau DE, semnifica o impotenta completa, aspect care nu este adevarat. DE este definita ca fiind imposibilitatea de a obtine si/sau mentine o stare de erectie acceptabila pentru desfasurarea unui raport sexual plin de satisfactie. Exista grade diferite de fermitate erectila, putand fi determinate utilizand Scala Fermitatii Erectiei,3 o metoda comoda si intima pentru masurarea fermitatii erectiei de catre barbat si care permite descrierea corecta a acesteia la medicul specialist. Aceasta scala este alcatuita din patru grade care descriu fermitatea erectiei: gradul cel mai ridicat este 4, atunci cand penisul este in stare de erectie si fermitate completa.

Daca raporturile sexuale intretinute sunt nesatisfacatoare si credeti ca suferiti de DE, este recomandat sa consultati un medic specialist. Pentru DE exista tratamente care va pot ajuta sa obtineti erectii ferme 3 si sa recapatati astfel incredere in propria sexualitate4, rezultatul fiind imbunatatirea vietii sexuale a ambilor parteneri. Medicul specialist va va ajuta, oferindu-va informatiile necesare pentru tratamentul DE. Va rugam sa nu uitati ca medicatia pentru DE, ca si orice medicatie ce se elibereaza pe baza de prescriptie, necesita recomandarea medicului specialist. Nu este recomandata obtinerea medicamentelor din surse ilegale sau care nu pot fi controlate, precum site-uri pe internet sau prin email-uri de tip spam, putand reprezenta un pericol pentru sanatate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.