Setari Cookie-uri

Secretul din spatele unei partide de sex memorabile

Sex, sex, sex, e cam tot ce auzim si vedem in ultima vreme peste tot, de la reviste, ziare pana la programe tv, posturi de radio si filme. Motivele sunt lesne de inteles. E destul de evident ca sexul vinde; in cazul acesta e explicabil de ce e intotdeauna in ochii nostri. Totusi nu putem nega ca si tabuurile sociale ce inconjoara acest subiect au inceput sa se mai relaxeze iar oamenii sunt din ce in ce mai dispusi sa isi expuna prin vorbe viata intima daca asta inseamna ca vor reusi sa fie impliniti pe acest plan.

Datele si procentele nu ne spun insa care e explicatia ce se ascunde in spatele acestor concluzii. In realitate increderea in propria sexualitate conditioneaza fermitatea unei erectii care, la randul ei, este principalul factor raspunzator pentru satisfactia sexuala a ambilor parteneri. Cu cat functia erectila a barbatului se imbunatateste cu atat satisfactia sexuala a partenerei creste.

“Barbatii trebuie sa aiba incredere in propria sexualitate pentru a se bucura de o experienta sexuala, dar pentru a se simti increzatori, barbatii trebuie sa stie ca pot satisface nevoile sexuale ale partenerei si ca pot obtine o erectie ferma” povesteste dr. John Dean, expert in probleme sexuale la clinica non-profit din Londra (relateaza Agentia France-Presse). Astfel incat, doamnelor si domnisoarelor, se pare ca e o idee buna sa mai gadilati orgoliul partenerului de nebunii din cand in cand. In final si voi va veti bucura de rezultate.

Desi nu trebuie sa fii geniu ca sa iti dai seama cand partenerul are probleme la capitolul acesta, expertii ne pun la dispozitie si un “instrument de masura”. Nu va ganditi la o rigla sau o alta astfel de gradatie care nu prea isi are locul intre cearceafuri. Instrumentul la care ma refer se numeste Scala Fermitatii Erectile (EHS – Erection Hardness Scale), caracterizata de experti drept o metoda comoda si intima pentru masurarea fermitatii erectile a barbatului ce permite descrierea acesteia medicului. Scala are patru gradatii ce descriu fermitatea erectila:

• Grad 1: penisul este marit de volum dar nu exista erectie.
• Grad 2: penisul este in stare erectila dar nu este suficient de ferm pentru penetrare.
• Grad 3: penisul este ferm, capabil de penetrare, dar fermitatea nu este completa.
• Grad 4: penisul este in erectie si complet ferm, raportul sexual este plin de satisfactie pentru ambii parteneri.

Oricat am incerca sa tratam subiectul intr-o maniera amuzanta si placuta, trebuie totusi mentionat ca tulburarile erectile reprezinta o problema serioasa care nu afecteaza doar increderea barbatului in propria sexualitate ci si respectul de sine. Aceasta neincredere se manifesta atat in cadrul cuplului, de multe ori cu efecte devastatoare, cat si in spatiul social al barbatului (relatii de munca, relatii amicale etc.).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.