Setari Cookie-uri

De la smotru ni se trage amorul

Dupa o zi intreaga de sters praful, dat cu mopul, spalat faianta si aspirat covoare cine se mai gandeste la sex? Ingrijirea unei case, de una singura, se poate dovedi a fi apa turnata pe focul pasiunii mai degraba decat gaz. Si totusi, ce ai zice daca ai primi ajutor din partea partenerului de viata?

O sa ne intrebati unde se cresc barbati ca acestia? Studiul are origini americane insa astfel de barbati exista cu siguranta si pe taramaruri europene si implicit romanesti avand in vedere ca rolurile sexelor in societate au inceput de la o vreme incoace sa fie mai putin rigide ca inainte. Barbatii dispusi sa isi mentina casnicia pe picioare preiau o parte din (sau chiar intreaga) responsabilitate a casei in cazul in care sotia e cea care munceste mai mult.

In cadrul studiilor ce reflecta importanta muncii casnice comune in dinamica unei casatorii se numara si un sondaj ce a implicat 2 020 adulti care arata ca, in S.U.A., aceasta variabila e clasata ca al treilea factor ca importanta in mentinerea unei casnicii. Primele doua variabile sunt fidelitatea si o o viata sexuala satisfacatoare. Cu alte cuvinte, in zilele noastre nu ajunge ca sexul sa fie bun si sotul sa nu insele. O casnicie solida presupune ca acesta sa fie dispus sa preia o parte din responsabilitatile casei ajutandu-si sotia atat in cresterea copiilor cat si in curatenia de zi cu zi.

Oare barbatii au devenit mai sensibili la nevoile partenerei de viata? Indraznim sa speram ca da, macar cand vorbim de generatia tanara. In conditiile unei vieti cotidiene din ce in ce mai active si mai stresante timpul pare sa devina cea mai vanata posesie. Atat barbatii si femeile incep sa vada in impartirea muncii casnice un mod de a petrece mai mult timp impreuna si de a avea, la final, mai mult timp liber comun care sa fie dedicat, de ce nu, si sexului. Ceea ce ne aduce la un alt aspect important. Daca pentru majoritatea barbatilor sexul poate fi si o modalitate buna de a rezolva problema stresului, un mod de detensionare rapida, pentru femei situatia difera. Femeile trebuie sa fie relaxate pentru a se simti sexy si pentru a se bucura de sex; insa cum sa fie relaxate cand stiu ca dupa ce termina le asteapta o chiuveta plina de vase, rufe de spalat iar sotul/iubitul nici nu se gandeste sa ajute?






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.