Setari Cookie-uri

Ratiunea infidelitatii feminine

Infidelitatea distruge relatii, ba chiar mai mult, distruge uneori chiar si oameni. Dintre toate lucrurile pe care si le fac oamenii unii altora, actul de a-ti insela partenerul de viata e probabil cel mai dureros. Unii oameni spun ca ar prefera sa fie injunghiati mai degraba decat inselati, nivelul de durere e mai suportabil. Poate ca e o exagerare insa durerea cauzata de infidelitatea persoanei pe care o iubesti din adancul inimii, careia ii dedici toata existenta ta si in care ai incredere totala te macina si te cicatrizeaza pe viata.

Baza intimitatii e comunicarea, capacitatea de a impartasi orice partenerului, de a intelege si a lua parte la trairile acestuia. O casatorie ideala implica intimitate emotionala, intimitatea intelectuala, intimitate spirituala si bineinteles intimitate fizica. Dintre toate acestea intimitatea emotionala pare a fi cea mai importanta. In cuplu, aceasta este strans legata de cea sexuala. Dar oare in cate relatii, actul sexual in sine nu a devenit decat o rutina si aceea destul de rara? Treptat acest aspect duce, mai ales in cazul femeilor, si la o oarecare detasare emotionala. Acestea isi simt partenerul de viata undeva departe, inceteaza sa se mai simta centrul universului acestuia.

De fapt e destul de greu sa iti dai seama care dintre aceste rupturi s-a produs prima. Cu cat o relatie inainteaza in timp lucrurile “se aseaza” astfel incat nu va mai fi niciodata ca la inceput. Unii oameni se complac in aceasta situatie, altii nu pot accepta asta astfel incat incerca sa o corecteze reimprospatandu-si relatia; o a treia categorie cauta aceasta implinire in afara cuplului.

Femeile inseala pentru ca isi doresc sa fie iubite, sa fie apreciate, sa fie speciale pentru cineva. Cu alte cuvinte, isi doresc acea iubire romantica preaslavita de fiecare film. Ocupandu-se tot timpul de familie si de nevoile acesteia (curatenia, gatit, spalat etc.) femeia ajunge sa se simta mai degraba mama decat femeie. Poate ca suna stupid si ca cele doua nu se bat cap in cap, ci din contra, insa o femeie poate simti ca sotul nu o mai vede in primul rand ca o femeie caracterizata de senzualitate ci ca o mama a carei trasatura caracteristica e afectiunea. Iar de multe ori barbatul uita sa ii arate pana si asta, uita sa vina cu o floare, sa ii pregateasca o surpriza (nu neaparat una costisitoare, ci doar un gest care sa ii arate ca e in mintea lui tot timpul). Asa ca uneori se simte inexplicabil atrasa de strainul care o face sa se simta o fiinta plina de sexualitate.

Si totusi nu dorinta sexuala e cea ce o conduce pe femeie, ci mai degraba ceea ce i se pare ca nu primeste acasa: atentie, conversatii profunde, ajutor chiar si importanta. Cauta sa inlocuiasca o conexiune emotionala moarta cu una care traieste ca sa simte ca poate trai si ea cu adevarat. Insa cel mai adesea nu gaseste aceasta conexiune nici in afara casniciei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.