Setari Cookie-uri

Punct si de la capat: un strop din Clipe salvate

Intr-o perioada pe care multi o asociaza cu iubirea, va invitam sa cititi o poveste interesanta scrisa de Catia Maxim. Punct si de la capat este extrasa din volumul de povestiri Clipe salvate, aparut in 2008, volum ce se gaseste in librariile Mihai Eminescu, Libraria 95 Academiei, Mihai Sadoveanu, Papirus

Incepeau imediat, care mai de care, sa turuie povesti impanate cu scene picante. El avea rabdare sa le asculte: le privea atent, iar ele, cu ochii in lacrimi, depanau telenovele despre barbatii-porci. Da , caci toti erau an povestile lor niste „porci care vor numai sa te f...”. Le asculta atent si nu-i venea sa creada ca fiintele delicate, unele dintre ele chiar foarte frumoase, deveneau atat de vulgare si, vedea ca pe masura ce povesteau viata lor nefericita, se uraseau din ce in ce mai mult. Le asculta povestile pana la sfarsit, fiind sigur ca a doua oara nu urma sa le mai intalneasca. Mai erau apoi femeile cu care facea dragoste, care dupa cateva intalniri considerau ca e de la sine inteles ca pot sa puna biciul pe el. Cand se enerva suficient, chiar le spunea cu o voce metalica:„ chiar daca ne-am tras-o de cateva ori, nimeni nu pune p... pe mine!” Apoi pleca. Nu mai putea ramane langa o astfel de femeie. Simtea ca moare! Ori el se dorea viu, sa simta cum adrenalina il pune la incercare. Nu putea lancezi langa nici o femeie, oricat de grozava s-ar fi crezut ea. Avea nevoie de aer curat, de spatiu si in intimitatea lui nu intra nimeni, iar zona lui de protectie era bine configurata.

Acum doi ani insa a avut sansa sa o intalneasca. Initial, i s-a parut prea linistita: un calm desavarsit o invaluia. Vorbea putin! Zambea mai tot timpul, ca si cum parea ca stie ceva ce scapa celorlalti. Atunci chiar l-a intrigat, la limita dintre curiozitate si nervozitate: l-a excitat si l-a facut sa o priveasca mai atent.

Marcia, venea dintr-o relatie despre care lui nu i-a spus decat ca se terminase. Atata tot ! Oricat a incercat el sa afle mai mult, nu a reusit si asta a fost un alt motiv pentru care Marcel a fost curios. Observa la ea o discretie care mergea uneori pana la obstinatie, poate doar de dragul de a fi discreta, respectand mai mult ideea in sine, ceva ce isi autoimpunea. El era din ce in ce mai uimit, pana in clipa in care a realizat ca o iubeste. Cand i-a fost limpede ca o iubeste, i s-a parut ca s-a foit jenat pana si Universul. Crezuse ca terminase definitiv cu un asemenea subiect. Surprinderea lui a fost ca un suvoi care i-a cuprins pe amandoi, pentru ca si Marcia era la fel de uimita cand si-a dat seama ca se indragostise la randul ei de el. Au fost nevoiti sa admita si sa-si asume „povara” sentimentului, cum incercau ei sa glumeasca,pentru a evada din starea de confuzie, de ameteala ce pareau sa-i duca la vale sau la deal, dupa bunul lor plac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.