Setari Cookie-uri

10 Lectii de retinut predate in Sex and the City

Serialul HBO ce a facut furori in randul femeilor poate fi 'acuzat' de a fi schimbat peisajul relatiilor moderne. Povestea a avut un succes atat de mare incat in curand vom avea si cel de al doilea film ce continua povestea celor patru prietene din Manhattan. Sex and the City, cu toate aspectele pozitive si negative pe care le prezinta, a depasit nivelul de film devenind un adevarat fenomen cultural.

3. Sexualitatea feminina nu e ceva rusinos.

Au trecut de mult timpurile in care femeile trebuiau sa fie pure si sa isi ascunda orice impuls sub o pudoare atent construita. Femeia moderna priveste sexualitatea ca pe ceva natural si nu se fereste sa o arate uneori in moduri socante.

Nu spun ca e bine sau rau, cred in moderatie; insa aceasta reprezinta o schimbare in experienta feminina ce trebuie semnalata si inteleasa. Aduce cu sine avantaje si dezavantaje insa stabileste o oarecare egalitate intre barbati si femei.

4. Barbatii vin si pleaca, prietenii adevarati raman langa tine

Sex and the City nu e doar un serial despre sex ci si despre prietenie. In ciuda problemelor pe care le au, in ciuda programului aglomerat, fetele se intalnesc si isi povestesc tot. Isi gasesc timp una pentru alta chiar daca asta inseamna sa isi puna iubitul pe un loc secund.

Prieteniile nu sunt doar un fel de plase de siguranta ci si o a doua constiinta, una mai vigilenta chiar decat cea proprie. Ceea ce le spui prietenelor nu are doar rol informational; datele sunt preluate, analizate si puse adesea intr-o perspectiva pe care mintea ta nu vrea sa o accepte de una singura.

5. Orice prietenie are momentele ei dificile

Si prieteniile cele mai stranse pot avea parte de certuri ingrozitoare. Daca barbatii explodeaza si sunt dispusi sa isi imparta pumni pentru ca apoi sa se racoreasca, femeile tin in ele, isi scot gherutele, isi impart priviri urate si comentarii acide iar dupa ce situatia se inrauteste ajung in sfarsit sa discute problema.

6. Nu exista barbatul perfect, ci doar barbatul perfect pentru tine.

Se pot invata multe din experienta lui Charlotte insa aceasta e cea mai buna lectie. Gandul ca intr-o zi barbatul ideal va intra intr-o incapere, va veti uita unul in ochii celuilalt si veti sti ca sunteti meniti sa petreceti tot restul vietii impreuna nu e mai mult decat un simplu gand. In viata reala lucrurile nu functioneaza asa. O relatie are nevoie de iubire insa asta nu e indeajuns. Ea se construieste treptat cu multa munca, se mai distruge cu un pas gresit iar mai apoi se reia intregul efort. Barbatul perfect pentru tine e acela care e dispus sa puna umarul la munca alaturi de tine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.