Setari Cookie-uri

Iubeste-l dar nu deveni dependenta de el

O relatie sanatoasa si implinita se bazeaza pe incredere, pe gesturi care spun mai mult decat o mie de cuvinte. Fiecare partener simte nevoia sa se stie iubit, sa aiba siguranta ca sentimentele ii sunt impartasite. Asa ca nu e gresit sa-i spui un sincer te iubesc intr-o zi mohorata sau sa ii arati ca il apreciezi si ii esti alaturi in momentele mai dificile. Aceste gesturi nu sunt gresite atata timp cat nu-ti sufoci partenerul, devenind dependenta de prezenta lui.

A iubi este echivalent cu a tinde sa fii fericit, chiar daca unii nu vor fi de acord. De aceea exista riscul sa ramai singura tocmai atunci cand te astepti sa fii foarte fericita. Trebuie facuta o distinctie clara intre iubire, pasiune si dependenta in iubire. E bine sa fie cate putin din fiecare, ca si sarea in bucate, dar, cu masura!

Evident ca varsta, in primul rand, isi spune cuvantul; la 16 ani iubirea nu e decat oglinda fidela a adolescentei, la 20 de ani e floarea ale carei petale rad fericite la soare, si abia apoi se poate vorbi despre siguranta in iubire. Ca implinire, si nici atunci chiar, indeajuns!

A iubi, dar a nu face din subiect, obiect al iubirii este fara indoiala o lectie, daca nu chiar un examen, la a carei restanta, mai ales azi, foarte putini au curajul sa spere.

Speranta moare ultima. Ramanem la concluzia, ca iubirea, adevarata iubire, nu inseamna nicidecum dependeta ci pasiune moderata si drum catre implinire si fericire.

Foto: www.hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.