Setari Cookie-uri

Adevarul psihologic despre barbati: 3 curiozitati masculine

Cum se face ca eterna poveste de dragoste a barbatilor este cea cu... masina lor? De ce sanii unei femei exercita o putere de atractie atat de mare asupra barbatilor? De ce tac barbatii si accepta jocul disimularii, refuzand sa vorbeasca deschis si in totalitate despre sentimentele lor? Iti prezentam trei dintre cele mai interesante curiozitati masculine si explicatia psihologica a acestora:


Tacerea barbatilor si lectia disimularii: De ce barbatii nu vorbesc niciodata despre sentimentele lor?

Nu este o noutate faptul ca barbatii, spre deosebire de femei, refuza sa vorbeasca deschis sau in totalitate despre sentimentele lor, expunandu-le doar partial si destul de rar. Prin natura lor, barbatii nu sunt prea receptivi atunci cand vine vorba de a-si expune gandurile si sentimentele cele mai intime persoanelor de sex feminin, fie acestea sotii, partenere de viata, mame, colege sau cunostinte. Unii barbati nu au pur si simplu aceasta capacitatea de a-si expune sentimentele, in timp ce altii isi pastreaza sentimentele reale pentru ei din dorinta de a le pastra doar pentru ei. Totul se leaga psihologic vorbind de afirmarea masculinitatii. In fundalul subconstient al barbatilor, virilitatea nu va fi niciodata sinonima cu expunerea sentimentelor.

Citește și:

Barbatii invata lectia ascunderii si a disimilarii sentimentelor inca de la o varsta frageda cand nu se concentreaza precum fetele asupra contactului vizual, dand mai multa atentie obiectelor dinamice, in miscare (precum masinutele) sau si mai deloc chipurilor umane. In vocabularul baietelului exista mai putine cuvinte legate de afectiune si de exprimarea sentimentelor decat in cel al fetitei, iar tatal, cat si mama vorbesc mai mult despre sentimentele lor cu fetele decat cu baietii. Acasa, insa cu precadere pe terenul de joaca, chiar si subconstient sunt invatati sa-si retina lacrimile, sa nu le fie teama, sa nu fie ridicoli in fata celorlalti. “Baietii mari nu plang...”, “Baieteii sunt curajosi”, “Nu-ti este rusine ca te vede Ana plangand?.... In societate, baieteii descopera ca daca isi expun sentimentele si cu precadere pe cele negative exista riscul de a fi tachinati si de a fi luati in deradere. Mai departe, adolescentul care devine barbat este invatat sa-si ascunda vulnerabilitatea sub masca stoicitatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.