Setari Cookie-uri

Practic: Invata sa petreci mai putin timp in bucatarie

Este destul de dificil ca, dupa o zi obositoare de munca, sa ajungi acasa si sa intri direct in bucatarie pentru a pregati cina. Desi pentru unele femei gatitul reprezinta un moment de relaxare, uneori poate fi foarte enervant sa nu iti poti petrece timpul alaturi de familie sau sa nu te poti bucura de cateva clipe petrecute cu propria persoana.

In ceea ce priveste copiii, pentru acestia bucataria va deveni noul loc de joaca. Nu te gandi la mizeria pe care o fac, ci la faptul ca te ajuta si, o odata cu trecerea timpului, vor invata sa fie ordonati si disciplinati.
Da-le sarcini usoare, cum ar fi pregatirea unei salate, amestecarea ingredientelor intr-un bol sau asezarea mancarii in farfurii (atentie la mancarea fierbinte). Incearca sa ii incurajezi si sa le multumesti de fiecare data pentru ajutorul acordat.

5. Traseaza sarcini pentru fiecare membru al familiei

Bucatarul nu trebuie sa fie si cel care curata dupa terminarea cinei. Daca ai copii indeajuns de mari incat sa poata spala farfuriile, traseaza-le lor aceasta sarcina. Dupa un timp, va deveni o obisnuinta pentru ei si nu va mai fi nevoie sa ii rogi de fiecare data.

Sotul poate fi cel care duce gunoiul sau poate ambala mancarea care a ramas in recipiente speciale pentru frigider. In acest mod, tu vei avea timp sa te odihnesti si sa te relaxezi dupa o zi in care ai muncit non – stop.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.