Setari Cookie-uri

Scrisoare pentru Mos Craciun

Mos Craciun, nu stiu cum faci dar reusesti sa ne citesti tuturor gandurile in ajunul sarbatorilor de iarna. Atat celor mici cat si noua, adultii care inca mai pastram intr-un colt undeva, curiozitatea specifica sufletului de copil.

Mos Craciun, nu stiu cum faci dar reusesti sa ne citesti tuturor gandurile in ajunul sarbatorilor de iarna. Atat celor mici cat si noua, adultii care inca mai pastram intr-un colt undeva, curiozitatea specifica sufletului de copil.

Curiozitatea, nerabdarea si emotia sunt sentimente care nu ne-au parasit, chiar daca am trecut de varsta copilariei. Eu nu ti-am mai scris de mult, e-adevarat. Poate chiar din vremea in care alaturi de scrisoare iti pastram si cateva portocale sub bradul impodobit. Totusi, an de an astept cu nerabdare sa ma vizitezi. Niciodata nu m-ai uitat si vreau sa-ti multumesc.

Unii spun ca nu ai exista. Eu nici nu mi-as putea imagina sarbatoarea Craciunului fara tine. Si cei care se indoiesc de existenta ta, inseamna ca au uitat sa mai viseze. Au uitat care este rolul povestilor si al simbolurilor. Cine nu mai crede in Mos Craciun trebuie sa fie foarte nefericit. Realitatea cotidiana nu ne permite sa mai visam, insa, toti avem dorinte.

Tocmai de aceea, m-am gandit sa iti astern gandurile mele intr-o scrisoare. In primul rand, vreau sa te asigur ca nu te-am uitat. Nici eu si nici alte suflete deschise care asteapta si se bucura din plin de atmosfera sarbatorilor. Si, sa adaug acum ce mi-as dori? Daca ar fi sa iti cer ceva, cu siguranta ti-as cere sa aduci mai multa bucurie in inimile oamenilor care nu mai au liniste. Un strop de bunatate ar aduce poate mai multa nadejde in adancul celor care nu mai stiu sa spere.

Pentru mine ce sa cer? Stiu ca nu am fost prea cuminte. Bineinteles, tu stii asta si mai bine decat mine. Mai mult, sunt convinsa ca altii au fost mai cumpatati, asadar poate ei merita multe cadouri. Cu toate astea, ca am fost cuminte sau nu, in fiecare an mi-ai pastrat mereu cate un dar frumos sub brad.

De data asta daca tot ti-am scris, m-am gandit sa-ti cer totusi mai multa intelepciune. Nu iti mai cer dragoste. O iubire am mai primit cadou si in alt an. A fost frumoasa dar din pacate, ca orice poveste a avut si un final intr-un tarziu. De fapt, orice lucru frumos dureaza doar o vreme si trebuie sa se termine la un moment dat. Cum, cand, de ce, nu mai are importanta.

Si, atunci, ce imi doresc? Zambete largi, ganduri frumoase si oameni buni pe langa mine. Mai mult nu-ti cer, daca vei vrea... te astept. Sa ma surprinzi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.