Setari Cookie-uri

Cel din urma status pe Facebook si viata digitala dupa moarte

if i die este o aplicatie creata special pentru Facebook care se ingrijeste de profilul tau odata ce ai dat log out din... viata.

Poate ca nu ai ganduri atat de morbide, dar stai!, nu te grabi sa inchizi pagina. Vei vrea sa citesti asta.

if i die este o aplicatie creata special pentru Facebook care se ingrijeste de profilul tau odata ce ai dat log out din... viata. Simplu de folosit, if i die iti permite sa inregistrezi de pe acum un ultim mesaj pentru prietenii tai virtuali: tu alegi daca vrei sa le spui o gluma, o vorba inteleapta sau sa le-o zici pe-a dreapta – n-au cum sa se mai supere pe tine, nu?

Tot ce ai de facut este sa instalezi aplicatia if i die pe Facebook, sa inregistrezi un clip video sau sa scrii un mesaj si apoi sa alegi 3 oameni de incredere din lista ta de prieteni care sa confirme cand ai murit. Numai atunci mesajul tau, text sau video, va fi postat pe profil, iar comunitatea de prieteni din Facebook te va putea jeli cu un like sau cu un comment.

Stiu, e morbid, te trece un fior neplacut si ti se face pielea de gaina numai cand te gandesti la asa ceva. Dar, dar!, trebuie sa recunosti ca ideea unui testament virtual nu este chiar atat de rea. Pana la urma, sute de milioane de oameni sunt activi intr-o retea de socializare, au un profil pe care il updateaza zilnic si construiesc o arhiva personala a vietii lor acolo.

Tu faci la fel pe Facebook: ganduri, statusuri, comentarii cu prietenii, poze, videoclipuri share-uite, atatea lucruri care te-au reprezentat la un moment dat. Iar Facebook te incurajeaza intr-un fel sa iti documentezi viata – noul Timeline face mai usor accesibila informatia de acum 3 ani sau din iulie anul trecut: unde ai dat check-in atunci, cine era prietenul tau, cu cine ai fost la mare in acea vara si atatea altele. In sensul asta, poate ca nu e atat de deplasat sa te gandesti si la un mesaj de adio. Tocmai pentru ca in viata reala putini sunt cei care au sansa sa isi ia ramas bun.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.