V-am pregatit o lista cu cele mai interesante si ciudate traditii din intreaga lume. Pastele este sarbatorit diferit de catolici si ortodocsi, obiceiurile fiind diferite de la o tara la alta.

Traditii pascale din intreaga lume

Traditii pascale in Grecia

In Grecia, locuitorii insulelor Kalymnos, Symi si Halki sarbatoresc Pastele cu dinamita. Acestia plaseaza dinamita pe munti, stanci sau in zona docurilor si asteapta sa explodeze. Astfel, alunga spiritele rele si fantomele.

In Corfu, oamenii arunca vase din ceramica de la balcon deoarece ceramica sparta aduce noroc si belsug in casa.

Traditii pascale in Germania

In unele zone din Germania, locuitorii obisnuiesc sa arda brazii care au fost impodobiti de Craciun. Potrivit traditiei, flacarile simbolizeaza inceputul primaverii.

Traditii pascale in Polonia

Polonezii sarbatoresc Pastele, realizand mancarea lor de baza, Baranek Wielkanocny. Aceasta este un miel realizat in intregime din unt, lucrat manual sau intr-o matrita. Baranek Wielkanocny este plasat pe o tava si ornat de jur imprejur cu frunze verzi sau flori naturale, pentru a simboliza venirea primaverii.

Traditii pascale in Republica Ceha

In Saptamana Mare, barbatii ating sotiile sau femeile cu pomlazka, un bici impletit din nuieluse. Cuvantul pomlazka se traduce prin “a intineri”, ceea ce inseamna ca acest obicei nu este unul violent, asa cum pare. Barbatii doar ating femeile, si nu le lovesc. Conform traditiei, femeile care sunt lovite cu pomlazka vor fi sanatoase si fericite intreg anul.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: