Atunci cand te gandesti la Craciun, care este primul lucru ce-ti trece prin cap? Sigur, cadourile ne plac tuturor dar stii care este istoria bradului de impodobit?

Credinta in viata vesnica

Cu mult inainte de perioada crestina, oamenii pretuiau acest copac. Puterea lui de a trece peste iarna fara sa-si piarda din frumusete sau vitalitate simboliza credinta in viata vesnica. In preajma datei in care noi sarbatorim nasterea lui Hristos, oamenii din vechime celebrau solstitiul de iarna.

In viziunea lor, zeului soarelui infrangea intunericul si datorita lui, ziua incepea sa creasca iar noapte sa scada. Copacul vesnic verde le reamintea ca incepe un nou ciclu vegetal sub imperiul soarelui. In secolul 16, germanii sunt cei care si-au adus prima data in case copaci impodobiti. Uneori construiau o mica piramida din cativa butuci de lemn si ii impodobeau.

SURSA FOTO: Shutterstock.com

Potrivit unui mit, Martin Luther a avut ideea decorarii brazilor cu lumanri aprinse. Intr-o seara, cand era absorbit in ideile pentru o noua predica, el a ramas uimit de stralucirea feerica a stelelor zarita printre ramurile de brad. Ajuns acasa, a incercat sa redea aceasta imagine cu palpairea focului de lumanre.

In 1846, Regina Victoria si Printul Albert, ambii de origine germana, au aparut in publicatia London News infatisati in jurul unui brad impodobit. Popularitatea acestui obicei a crescut vertiginos si a trecut oceanul pana in S.U.A, cel mai probabil pe vapoarele care transportau europenii spre Tara Fagaduintelor moderne.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: