Despre dragoste s-au scris tratate intregi si numeroase opere literare. Nicaieri insa iubirea nu este descrisa atat de vast, in multe dintre fatetele sale, ca in Biblie.

Arama

Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.

Bunatate

Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea (dragostea) lui; si mai mult pretuieste un sarac decat un mincinos.

Casatorie

Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta, se iubeste pe sine insusi. Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag.

sursa foto shutterstock

Credinta

Si chiar daca as avea darul prorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.

Dragoste

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

Frica

In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste.

Greseala

Ura starneste certuri, dar dragostea acopera toate greselile.

Haine

Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii.

Iubire

In iubire frateasca, unii pe altii iubiti-va; in cinste, unii altora dati-va intaietate.

Lege

Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea deci este implinirea Legii.

Minte

De fiecare data cand imi treci prin minte, izbucnesc in exclamatii de multumire catre Dumnezeu.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: