De cate ori auzim de Mercur retrograd ne punem mainile in cap si fugim ca dracul de tamaie. Nu stim exact ce se intampla, dar stim ca e nasol de tot si ar fi bine sa dam si cateva acatiste poate scapam mai repede si fara prea multe pagube.

Toate merg anapoda si nimic nu iese asa cum trebuie atunci cand Mercur e retrograd. Mai are si prostul obicei sa se invarta in jurul zodiei ceva mai mult de doua-trei zile ca sa ne faca sa ne smulgem parul din cap si sa ne rugam sa isi gaseasca de lucru in alta parte.

foto: femeie nervoasa, Shutterstock

Am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor peste zilele in care Mercur este retrograd si se incapataneaza sa iti incurce itele:

1. Incepe ziua cu o cafea tare (sau un frappe daca este prea cald afara) si o sa ai suficienta energie incat sa reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus

2. Ia-ti ziua libera si rasfata-te! Meriti din plin! Mergi la un salon si iesi de acolo aranjata si dichisita, gata sa cuceresti lumea!

3. Fa o plimbare in parc. Singura! Nici nu iti dai seama cat de mult te va ajuta sa te conectezi cu natura si sa uiti de grijile zilnice pentru cateva ore.

4. Citeste o carte timp de cateva ore fara sa te opresti.

5. Mergi singura la un film (de preferat o comedie buna), ia-ti o portie mare de popcorn si razi pana te dor obrajii.

6. Planuieste-ti urmatoarea vacanta. In timp ce savurezi o cafea buna gandeste-te unde ai vrea sa mergi, cu cine, ce locuri sa vizitezi, ce haine iti iei la tine si ce hotel preferi. Gandul ca vei avea parte de cateva zile de relaxare te vor ajuta cu siguranta.

7. Mergi la cumparaturi! Pentru ca nu exista terapie mai buna decat o sesiune de cumparaturi!

8. Inchide-ti telefonul si deconecteaza-te pentru cateva ore de orice forma de tehnologie. Mergi intr-un parc si stai pe o banca indepartata pe unde sa nu fie trafic intens.

Sigur sunt lucruri pe care le faci adesea, dar nu te concentrezi suficient de mult pe ele si nu le acorzi importanta necesara.

Foto prima pagina: femeie isterica, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: