De multe ori se poate intampla sa te regasesti in poezii si sa ai senzatia ca sentimetele exprimate cu atata pasiune de catre poet te leaga intr-un fel de acesta. Fie ca este vorba despre dorul fata de persoana iubita sau despre bucuria unei iubiri implinite, simti ca ai trecut si tu prin asta. Iata cateva dintre versurile de dragoste care te vor face sa visezi din nou la emotia primei iubiri.

Versuri de dragoste

Foto interior si prima pagina: Cuplu, Shutterstock

Catre…de Mihail Lermontov “O clipa am fost impreuna. Alaturi vecia-i nimic; Simtirile toate, intr-una, Le-am ars in sarutul unic. Ma iarta! Fu scurta iubirea, Dar tu sa regreti n-are rost: Ce grea ne-a parut despartirea! Mai grea intalnirea-ar fi fost.”

Iti port inima cu mine de E.E. Cummings Iti port inima cu mine (o port in inima mea) Nu raman niciodata fara ea (oriunde merg mergi si tu, draga mea; Si orice e facut doar de mine e fapta ta, draguta mea) Nu ma tem de soarta (caci tu-mi esti soarta, dulcea mea)

Visul in odaie de Adrian Pintea Pasul meu e mai sigur de cand Umbli tu-n locul meu pe pamant. A plouat pe mare cu flori din rai Am tresarit. Am plans. Tu dormeai…

Mi-am pus iubirea de Elena Vacarescu In tot ce-i dulce dragostea mi-am pus: Privire, voce, inimi, sarutare. Dar tu-mi surazi si cand eu vin, te-ai dus; Dulceata de-a iubi, inselatoare. Ecou de romanta de George Bacovia S-a dus albastrul cer senin Si primavara s-a sfarsit – Te-am asteptat in lung suspin, Tu, n-ai venit! Si vara, si noptile ei, S-a dus, si campu-i vestejit – Te-am asteptat pe langa tei, Tu, n-ai venit!

Mi-e dor de-un vis… de St. O. Iosif Mi-e dor de-un vis asa curat Si alb ca albul de hermina, Sa rad ca florile-n lumina, Sa uit ca ros e de vermina Copacul vietii scuturat… Mi-e dor de tine, cea de ieri, Si iar visez ca sunt cu tine… Si-atat de bine si senin e Cand visul vine sa m-aline Cu dulci si line mangaieri!...

Absenta de Pablo Neruda Dragostea mea, ne-am intalnit insetosati si ne-am baut toata apa si tot sangele; ne-am intalnit infometati si ne-am muscat asa cum musca focul, lasandu-ne unul pe altul raniti.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: