Setari Cookie-uri

Alarma: Violenta in familie

Violenta in familie este un fenomen care, in mare masura, inca nu este constientizat de catre societate ca fiind ceva deosebit de grav. Poate de aceea sunt multi cei care prefera sa nu intervina in cazul in care asista la o asemenea scena, sau stiu ca asa ceva se petrece in imediata lor apropiere, in familiile cunoscutilor sau chiar a rudelor.

Desi e greu, nici macar prima palma nu ar trebui iertata in speranta ca nu se va mai repeta, pentru ca dupa acea prima palma, sigur va veni si a doua, iar de aici inainte lucrurile scapa de sub control mult prea usor.

Violenta in familie nu este ceva normal! Si, in niciun caz, nu este ceva ce trebuie acceptat ca atare. In utimii ani au aparut tot mai multe adaposturi care ofera protectie si consiliere femeilor abuzate. De asemenea, fiecare din noi ar trebui sa-si puna intrebarea; “Eu cum as reactiona daca as vedea un barbat ca-si bate nevasta, sau un parinte ca-si bate copilul?”. Nu e corect sa spunem: “ Nu ma bag, pentru ca nu e treaba mea”. Ba da, este treaba noastra, a tuturor, pentru ca acesta este un fenomen care afecteaza nu doar pe cei implicati ci intreaga societate in care traim.

Un articol de Andrea Balint
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.