Setari Cookie-uri

Test: Inteligenta emotionala!

Referitor la inteligenta persoanelor cu care interactionam adesea obisnuim sa raportam totul la nivelul IQ-ului. De altfel, pana nu demult, acesta era si singurul criteriu de apreciere ce ne garanta (sau nu) 'desteptaciunea' cuiva. Ei bine, odata cu evolutia lucrurilor, cercetarile au demonstrat ca mai exista un aspect demn de luat in seama si care a fost atata vreme trecut cu vederea in mod nedrept si complet eronat. Este asadar vorba despre inteligenta emotionala (IE) care demonstreaza cumva demersurile prin care, adesea, persoane cu un IQ ce nu depaseste nivelul mediu reusesc sa aiba o ascensiune fulminanta. Cheia succesului? Capacitatile fiecaruia de relationare si de comunicare care pot cantari deseori mai mult decat un bagaj imens de cunostinte care insa nu pot fi puse in practica tocmai din lipsa abilitatii de transpunere a acestora in contextul real.


Rezultate:

Intre 11 - 20 de puncte:
Trebuie sa inveti sa iti cunosti si gestionezi propriile emotii fiindca la acest capitol stai destul de prost. Repete-ti permanent in minte ceea ce doresti sa obtii si sa nu te abati de la acest scop. Invata sa ajuti, dar si sa te lasi ajutata, sa iti acorzi timp suficient de lucru, dar si de relaxare. Accepta-ti propriile greseli si invata sa le intelegi si pe ceilalti. Nimeni nu este perfect!

Intre 21 si 34 de puncte: La majoritatea testelor de acest gen esti tipul din mijloc: echilibrat, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Ai abilitatea de a empatiza cu cei din jur, iti cunosti limitele si ii intelegi pe cei din jur. Mai ai insa de lucrat la capitolul "motivatie" fiindca de multe ori realizezi ca nu ai un scop precis in actiunile pe care le desfasori. Acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori nu esti multumita de rezultat!

Intre 35 si 55 de puncte: Stii exact cine esti si care iti sunt reactiile in aproape orice situatie. Esti o persoana foarte calculata si nu lasi la iveala niciodata o emotie nedorita. Cei din jur de apreciaza fiindca stii sa ii asculti si dai cele mai bune sfaturi. Chiar daca ai atributele omului ideal, uneori ti-ai dori sa pierzi controlul si sa te lasi purtata de val. Incearca si vei vedea ca nu este chiar atat de rau!






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.