Setari Cookie-uri

Test: Cat de fatalista esti?

Ai trecut prin atatea experiente incat nici nu mai stii ce sa crezi: a fost sau nu vina ta, a fost mana destinului sau a fost un curs firesc al vietii. Ca sa nu mai treci prin "cautarile" vinovatului de fiecare data poate ca ar trebui sa te mai si resemnezi cand lucrurile nu sunt tocmai roz si sa iei fiecare esec ca pe un pas inainte. Testul de saptamana asta te va ajuta sa intelegi cum privesti tu lucrurile, care e perspectiva din care le analizezi si care este inclinatia ta catre...fatalism.

8.Te bazezi pe intuitia ta?

a. Adesea imi joaca feste deci nu.
b. Sigur, mereu m-a ajutat
c. Uneori merita incercata si varianta hotararilor intuitive

9. Dupa niste vise mai “ciudate” obisnuiesti sa te uiti in carti care “deslusesc” semnificatiile viselor:

a. Nu cred in asa ceva
b. Bineinteles ca sunt curioasa
c. Poate doar de dragul distractiei

10. Crezi in puterea:

a. Banilor
b. Destinului
c. Iubirii

11. Povestile care au rasturnari spectaculoase de situatie te fac sa:

a. Ti se para exagerate
b. Te identifici cu personajele
c. Sa zambesti, orium “viata bate filmul”


Rezultate:


Majoritatea A:

Dintotdeauna ai privit viata cu un pragmatism adesea de invidiat.Ti-ai calculat miscarile, te-ai gandit la repercusiuni si mai mult decat orice, ti-ai asumat raspunderile implicite. Nu crezi ca “o mana nevazuta” iti ghideaza viata si iti place sa crezi ca esti stapana pe propria ta existenta. Nu iti place sa te ascunzi in spatele unor afirmatii ca “asa a fost sa fie” ci din contra cauti rapid cauze si solutii. Din acest motiv nimic nu te mai poate lua “pe nepregatite”, iti cunosti limitele si faci de fiecare data ce crezi ca e mai bine fara sa lasi lucrurile “sa vina de la sine”.

Majoritatea B:

Indiferent de problemele prin care ai trecut ai reusit de fiecare data sa te resemnezi prin afirmatii de genul “Asa sunt eu ghinionista” sau “Ce ti-e scris in frunte ti-e pus”. Crezi in ideea conform careia fiecarei persoane ii este predestinat din nastere un curs al vietii de la care nimeni nu se poate abate. Tocmai din cauza asta ti s-a intamplat sa renunti prea usor la lupta crezand cu tarie ca “daca e sa se intample ceva oricum se va intampla”. Incearca deci sa fii ceva mai curajoasa, mai puternica si mai hotarata din cand in cand. Esti fatalista pana in maduva oaselor dar merita sa mai si preiei “conducerea” din cand in cand. Ai sa vezi cum dispare si “ghinionul” iar satisfactia unor decizii importante va fi inzecita.

Majoritatea C:

La limita dintre cele mai sceptice persoane si fatalistele “convinse” te afli tu. Iti place sa te joci uneori cu soarta, te amuza sa o “provoci” dar cand apar probleme importante faci tot ce iti sta in putinta sa le rezolvi cu propriile puteri. Ai curajul de a imbina emotiile, surprizele si partea rationala din tine astfel incat sa nu te plictisesti nicicand. Noi nu-ti putem spune decat...felicitari!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.