Setari Cookie-uri

Povestea printesei careia ar fi putut sa-i creasca o coada

De cate ori nu ne-am facut griji in mod exagerat in privinta unui lucru absolut insignificant? De cate ori nu am amplificat in mintea noastra gravitatea unei probleme?

De cate ori nu ne-am facut griji in mod exagerat in privinta unui lucru absolut insignificant? De cate ori nu am amplificat in mintea noastra gravitatea unei probleme? De cate ori nu ne-am lasat acaparati de mila fata de noi insine si de problema noastra in loc sa ne concentram inspre rezolvarea ei? Va invitam sa cititi o frumoasa poveste budista scrisa de Ringu Tulku Rinpoche, un cunoscut maestru budist. Este o povestire despre obiceiul nostru de a ne lasa acaparati de problemele noastre si de a le percepe mai mari decat sunt in realitate.

Coada

"Era odata o printesa care avea o problema minora la unul dintre ochi despre care ea credea ca este grava. Fiind fiica regelui, era mai degraba rasfatata si plangacioasa. Plangea tot timpul… Cand doctorii au vrut sa-i aplice tratamentul, ea a refuzat categoric orice medicament, continuand insa sa atinga punctul dureros din ochi. In acest fel, problema s-a agravat din ce in ce mai rau pana cand in cele din urma regele a oferit o recompensa mare oricui ar fi putut sa ii vindece fiica. Dupa ceva timp, a sosit un barbat care sustinea ca este un faimos vindecator, insa de fapt nu era nici macar doctor.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Joana Coccarelli - Flickr.com

Acesta a declarat sus si tare ca o s-o vindece in mod sigur pe printesa si a fost condus in camera ei. Dupa ce a consultat-o, el a exclamat: “Vai, imi pare rau!” “Ce este?”, a intrebat printesa. “Nu este nimic atat de rau cu ochiul tau, a raspuns vindecatorul, insa altceva ceste cu adevarat grav”. Printesa s-a alarmat si a intrebat: “Ce Dumnezeu este atat de grav?” El a ezitat si a spus: “Este cu adevarat grav. Nu ar trebui sa-ti spun despre asta.” Indiferent de cat de mult a insistat printesa, doctorul a refuzat sa ii spuna, scuzandu-se ca nu poate vorbi fara permisiunea regelui.

Citeste continuarea povestii pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.