De cate ori nu ne-am facut griji in mod exagerat in privinta unui lucru absolut insignificant? De cate ori nu am amplificat in mintea noastra gravitatea unei probleme? De cate ori nu ne-am lasat acaparati de mila fata de noi insine si de problema noastra in loc sa ne concentram inspre rezolvarea ei? Va invitam sa cititi o frumoasa poveste budista scrisa de Ringu Tulku Rinpoche, un cunoscut maestru budist. Este o povestire despre obiceiul nostru de a ne lasa acaparati de problemele noastre si de a le percepe mai mari decat sunt in realitate.

Coada

"Era odata o printesa care avea o problema minora la unul dintre ochi despre care ea credea ca este grava. Fiind fiica regelui, era mai degraba rasfatata si plangacioasa. Plangea tot timpul… Cand doctorii au vrut sa-i aplice tratamentul, ea a refuzat categoric orice medicament, continuand insa sa atinga punctul dureros din ochi. In acest fel, problema s-a agravat din ce in ce mai rau pana cand in cele din urma regele a oferit o recompensa mare oricui ar fi putut sa ii vindece fiica. Dupa ceva timp, a sosit un barbat care sustinea ca este un faimos vindecator, insa de fapt nu era nici macar doctor.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Foto interior si prima pagina: Joana Coccarelli - Flickr.com

Acesta a declarat sus si tare ca o s-o vindece in mod sigur pe printesa si a fost condus in camera ei. Dupa ce a consultat-o, el a exclamat: “Vai, imi pare rau!” “Ce este?”, a intrebat printesa. “Nu este nimic atat de rau cu ochiul tau, a raspuns vindecatorul, insa altceva ceste cu adevarat grav”. Printesa s-a alarmat si a intrebat: “Ce Dumnezeu este atat de grav?” El a ezitat si a spus: “Este cu adevarat grav. Nu ar trebui sa-ti spun despre asta.” Indiferent de cat de mult a insistat printesa, doctorul a refuzat sa ii spuna, scuzandu-se ca nu poate vorbi fara permisiunea regelui.

Citeste continuarea povestii pe Garbo.ro

Odata ca niciodata a fost un maestru budist: Schimbarea este aliatul tau
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: