Salata cu ton RIO Mare, legume si masline

Ingrediente pentru 4 portii
    360g Ton in ulei de masline Rio Mare 2 cartofi 200g masline negre 30 g capere 200 g rosii mixte 1 ceapa rosie 40 g de telina o crenguta de oregano proaspat cateva frunze de menta 20 g de busuioc sare de mare piper negru ulei de masline extra virgin Otet
Modalitate de preparare

Se spala caperele, se toaca si se aseaza intr-un bol cu cateva linguri de ulei. Se spala si se taie telina cubulete (brunoise). Se feliaza ceapa si se macereaza in apa, sare si otet timp de 15 minute. Se fierb cartofii in apa cu sare. Odata fierti, se racesc si se curata, apoi se taie in cuburi. Se amesteca busuiocul cu ulei de masline extravirgin si o lingurita de sare, pentru a obtine o emulsie cremoasa, care va fi folosita sa imbrace cartofii . Se taie marunt menta si oregano, se feliaza rosiile, se scot samburii de la masline si apoi se adauga peste capere. Se scurge tonul RIO Mare de ulei.

Aranjare pe farfurie Utilizati un taietor de patiserie rotund pentru a aranja salata in straturi; intai cartofii, apoi ceapa scursa, rosiile, tonul RIO Mare si in cele din urma telina brunoise. Se decoreaza cu cateva picaturi din emulsie si o frunza mare busuioc.

Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: