Setari Cookie-uri

Ce spun culorile despre tine?

Indiferent daca suntem sau nu dotati cu o frumusete nativa ne percepem in primul rand vizual si asta ne furnizeaza o multime de informatii despre cel din fata noastra, fie ca este o persoana introvertita sau ca debordeaza de optimism si exuberanta, fie ca este conservator, mergand pe o linie clasica, echilibrata, sau iti socheaza pupila cu atitudinea sa excentrica. Cromatica pe care o selectam pentru vestimentatia noastra dezvaluie mult din modul in care gandim, in care actionam, ne releva semnificativ intentiile si dorintele.

Rosul, principiul vital prin excelenta, este o culoare tonica, care impulsioneaza, te indeamna la actiune. Rosul in vestimentatie inseamna pasiune, senzualitate, seductie, dragoste, caldura, energie, vitalitate, inclinatii de lider, incredere de sine, aventura, dar si avertisment, pericol, malefic. O rochie rosie de seara est perfecta intrucat elibereaza Erosul, manifesta o putere de fascinatie iesita din comun semnificand o potentiala incalcare a celor mai profunde interdictii umane. Este o culoare care indeamna la vigilenta, la limita, deoarece abuzul de rosu duce la stari de agitatie si de stres.

Rozul in tinutele feminine este asociat cu prospetimea, afectiunea, gentiletea, sanatatea. O vestimentatie roz alunga starile negative, calmeaza, cei care poarta aceasta culoare devenind persoane placute, care incep sa vada lumea intr-o aura pozitiva, care fascineaza prin umorul lor cu rol pacificator. Rozul elimina tensiunile psihice si asigura un somn sanatos ca si albastrul. Distribuit intr-o cantitate prea mare in vestimentatie, rozul poate avea si efecte neplacute precum oboseala si confuzia.

Portocaliul este preferat de cei care poseda o energie focalizata in directia imbinarii creativitatii cu intelectul, a inteligentei cu intuitia. Iti place sa pui mereu ceva portocaliu pe tine indiferent de momentul zilei? Inseamna ca esti o persoana spirituala, plina de viata, spontana, directa, curajoasa in exprimare si care se integreaza intotdeauna perfect in peisaj. De asemenea, orice bluzita, bentita sau top portocaliu plasat in apropierea capului revigoreaza tenul. Totusi excesul de portocaliu indica instabilitate, tendinta de a-i innebuni pe cei din jur cu afectiunea sau chiar cu ura ta.

Galbenul este culoarea mintilor afaceriste, dornice de victorie, semnificand ambitia, dorinta de multumire dar si preferinta ridicata de intimitate, optimismul, tendinta de a duce o viata lipsita de griji (capacitate puternica de munca pe intervale scurte de timp), inconstanta. Daca adori sa porti galben esti o persoana extrem de optimista, care priveste intotdeauna spre viitor si aproape niciodata inapoi. Nu exagera insa cu galbenul cand ai mult de munca deoarece starile de somnolenta pe care ti le induce ti-ar putea distrage atentia de la activitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.