Setari Cookie-uri

Cea mai frumoasa insula de pe Pamant

Sa incercam un exercitiu de imaginatie...cum ar fi sa va relaxati intr-un hamac, la umbra palmierilor, pe o superba plaja exotica, cu nisip fin si apa turcoaz, cu cer senin si vegetatie de smarald...? S-a scris atat de mult despre Bora Bora, si totusi este atat de greu de descris in cuvinte misterul pe care-l emana aceasta micuta insula din arhipelagul polinezian.

Si cum o vacanta fara shopping nu prea are farmec, Bora Bora nu se dezminte nici la acest capitol, punand la dispozitia turistilor o larga varietate de suveniruri, obiecte de arta traditionale polineziene, precum si faimoasele sale perle - simbolul Polineziei Franceze, in diferite dimensiuni, calitati, culori si forme.

Cei mai temerari dintre turistii superbei insule polineziene pot opta pentru o activitate extrem de populara, shark feeding. Nu trebuie ratata nici vizita la Lagoonarium, mai ales ca aici se poate inota alaturi de rechini crescuti in captivitate si de controversatele pisici de mare.

Misterele Pacificului pot fi explorate si in timpul unei plimbari cu submarinul "Spiritul Pacificului" pe langa peretele de coral, la o adancime de 35 m, dar si al unui Aqua Safari.

Bora Bora se dezvaluie turistilor pentru prima data din aer, de la fereastra avionului. Superbele peisaje mai pot fi insa aprofundate de la inaltime si intr-un tur cu elicopterul (15 sau 30 minute) sau practicand parasailing-ul.

Pentru a descoperi cu adevarat frumusetile acestui paradis si pentru a avea parte de o vacanta cu adevarat exotica, turistii pot opta pentru o gama larga de activitati: snorkeling, scuba diving, aqua safari, shark feeding, lagoonarium, parasailing, plimbari cu submarinul, avionul sau elicopterul, o vizita la ferma de perle, si lista poate continua.

Snorkeling-ul este considerat un "must" in Bora Bora, fiind combinat, de cele mai multe ori, cu scuba diving si plimbare cu ski-jet-ul. Cei dornici isi pot lua chiar si brevet de scufundator, un numar destul de mare de scoli fiind acrediate in acest sens. Iar pentru cei care poseda deja un astfel de brevet, exista varianta scufundarii, alaturi de un ghid, in adancurile oceanului (la 15-30 m), unde vor putea admira diverse specii de rechin, printre care si Lemon Shark (poate ajunge pana la 5 m la maturitate).

Un articol de Silvia Nistor

Sursa: YourMoney
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.