Setari Cookie-uri

Advertorial (P)Incercarile ne fac mai puternice

Indrazneste sa incerci, elibereaza-te de temeri!

Exista temeri pe care nu reusim sa le depasim vreodata, desi ne straduim. Putem sa traim cu frica de inaltime, de apa adanca, de paianjeni, de pierderea celor dragi, pentru ca am invatat sa o tinem sub control sau sa acceptam faptul ca face parte din structura si din personalitatea noastra. In plus, paradoxal, pe masura ce inaintam in varsta, fricile noastre tind sa se amplifice, in loc sa se atenueze, sa se diversifice, in loc sa ramana constante, si parca ne e tot mai greu sa incercam macar sa trecem peste ele.

Nimeni nu se bucura atunci cand, uitandu-se inapoi la viata sa, constata ca frica l-a tinut departe de emotia unor experiente sau provocari noi. De exemplu, chiar daca ti-e frica de apa adanca, o sa te bucuri sa stii ca macar ai incercat sa inoti intr-un bazin de 3m. Parte din evolutia noastra se refera la faptul ca ne formam mecanisme si reflexe de a trece peste obstacole pentru a ne bucura de ceea ce ne ofera viata. Iar, de cele mai multe ori, e nevoie sa incercam o singura data sa invingem o frica pentru a intelege ca eram incorsetate fara motiv, victime ale propriei noastre imaginatii.

Suntem foarte sigure cand e vorba de temerile noastre: stim exact in ce situatii ne e frica si ce consecinte pot aparea daca nu ascultam temeinic vocea noastra interioara („Vezi ca ti-e frica, nu risca!”). Suntem, totusi, mai putin sigure cand vine vorba de solutii, poate pentru ca nici nu constientizam si nici nu ne incomodeaza teribil faptul ca traim cu o anume frica. E important, insa, sa reflectezi asupra ta si sa te lamuresti daca o temere vaga, abia perceptibila, ar putea sa te tina in frau, departe de noi incercari si de schimbare.

In zilele delicate, de exemplu, pentru ca nu ne simtim 100% confortabil, se intampla sa ne inducem o stare de stres, de vulnerabilitate si chiar de frica: frica de micile accidente, teama ca cineva va observa ca trecem printr-o perioada delicata, retinerea de a ne bucura de evenimentele zilnice sau de invitatiile prietenilor. Astfel, dintr-o prudenta excesiva si din dorinta de a ne simti in siguranta cu orice pret, apelam la o multime de trucuri si improvizatii, nu intotdeauna inspirate. De multe ori, femeile aleg sa puna vata peste absorbant, desi exista dovada ca aceasta nu le protejeaza mai bine. Dimpotriva, Always protejeaza impotriva scurgeilor de pana la 5 ori mai bine decat absorbantul Always folosit cu vata deasupra. Chiar daca uneori solutiile nascocite de noi par a ne oferi siguranta de care avem nevoie, e bine sa le regandim din cand in cand si sa fim la curent cu inovatiile si schimbarile care ne fac viata mai usoara.

Anul acesta, Always continua sa faciliteze intelegerea femeilor cu privire la schimbarile si provocarile generate de menstruatie, dar si sa le inspire sa treaca peste teama de esec ori sentimental de rusine, si sa duca o viata activa, condusa mai degraba de curiorizate, curaj si indrazneala.


Kudika
9 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.