Setari Cookie-uri

Shopping in Shanghai

Despre China nu se poate spune ca este doar o tara, este o cu totul alta lume. De la atractia uriaselor centre comerciale, tehnologia de ultima generatie, pana la cultura hippy si enigmele podisului tibetan, China apare ca o destinatie incredibila, vizitata anual de milioane de turisti din toate colturile lumii.

Ce trebuie sa mai stiti despre Shanghai:

Printre atractiile fermecatoarei metropole se numara Gradinile Mandarine (Yuyuan), orasul vechi - situat pe maul stang al Fluviului Galben, Templul Buddha din Jad si Pudong-ul, partea moderna a Shanghai-ului, unde se afla al treilea cel mai inalt turn de televiziune din lume, Oriental Pearl.

Shanghai-ul are, in comparatie cu alte orase din Asia, un excelent sistem de transport in comun (5 linii de metrou si peste 1.000 de linii de autobuz), fiind, totodata, si primul oras in care s-a introdus Maglev-ul, un tren de mare viteza care utilizeaza tehnologia numita levitatie magnetica si care, in prezent, leaga Aeroportul International Pudong de statia LongYang Road. Cei 30 de km sunt parcursi in circa 8 minute (mai exact, 7 min. si 21 de secunde), viteza maxima atinsa ridicandu-se la 431 de km/h.

Calatoria este relativ scumpa (aproximativ 5 euro) daca ne gandim ca pentru aceeasi suma un taxi strabate orasul dintr-un capat intr-altul, insa fantastica experienta merita toti banii. Pretul unui bilet de autobuz sau metrou variaza de la 1 la 4 yuani (12 - 50 centi), in functie de distanta. Insa nici tarifele practicate de taximetristi nu sunt foarte ridicate, spre exemplu pentru o calatorie de 3 km. trebuie sa scoateti din buzunar putin peste 1 dolar.

Shanghai-ul este si cel mai mare santier urban de constructii din lume. La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in zona Pudong.

Pretul unui bilet de avion dus-intors cu destinatia Shanghai porneste de la 750 de euro si poate ajunge si la 2.000 de euro.

Everything is fake, only the fake things are real...


Un articol de Silvia Nistor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.