Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Femeile poarta tocuri in razboiul dintre ele

Femeia e angajata aproape isteric in acest demers abuziv: corectarea realitatii.

Un text de Radu Buzaianu

Femeile traiesc excesiv sub cateva obiceiuri definitve. Una dintre apucaturile feminine de neoprit este aceea de a corecta realitatea. Femeia e angajata aproape isteric in acest demers abuziv: corectarea realitatii.

Problema mai mare decat obiceiul nu poate fi decat procedura. Daca ne departam asa, putin in timp, sa zicem cu vreo cateva secole, o femeie cocotata pe tocuri e o aparitie bizara. Primii purtatori de tocuri se pare ca ar fi fost razboinicii persani. Tocul era special conceput pentru calarie. Era in sensul de a nu-ti aluneca piciorului in scara de sa.

Un mileniu mai tarziu scopul s-a pastrat, adica razboiul, sexul s-a schimbat. Femeile poarta tocuri in razboiul dintre ele. Sensul e sa fie mai inalta ca cealalta. Sigur, impresia e de circ. Pozitiv in toata chestiunea e ca demonstrezi ca poti. E un numar de acrobatie. Femeile au oricum un echilibru relativ. Pe tocuri, lucrurile devin evidente. Sonor, ridicolul capata anvergura. Exista o ritmicitate a tocurilor usor insuportabila. “Tac tac tac tac”. Zgomotul acesta are insa si valente pozitive. Ne spune permanent acelasi lucru: sa nu avem incredere in femei. Iata de ce sunt capabile doar pentru a parea un pic mai inalte.

Viata unei femei nu-i usoara, pentru cativa centimetri in plus sa stai tot timpul sub prezumptia prabusirii, scuzati-ma, dar asta inseamna sa-ti doresti cua devarat. Sunt studii care ne spun lucruri. 70% dintre femei poarta incaltaminte cu toc pentru ca da prestanta si eleganta oricarei tinute. Preocuparea de a nu te impiedica, te face cumva elegant.

Femeile pe tocuri la cumparaturi cheltuiesc mai putin, zic cercetatorii britanici. Deci operam cu stiinta. Ne-am gandi noi, evident, o femeie pe tocuri are ca scop sa se aseze odata. Deci merge mai putin. Dar dimpotriva. Alta e explicatia. Femeile pe tocuri dau dovada de echilibru. Chiar si la cumparaturi.

Cum exista tocuri, exista si topuri. Ideea e sa te cocoti cat mai sus. In Spania femeile stau cel mai deasupra lururilor, cu o lungime a tocurilor de 8 centimetri. Apoi in Danemarca, 7 centimetri. Si chiar Germania. Acolo femeile se deplaseaza de la o inaltime a tocurilor de 6,8 centimetri.

Va spun. Nu-i usor sa fii femeie. De aceea, dupa cum am stabilit anterior, multe dintre ele isi propun sa fie egale cu barbatii. Nu doar ca inaltime.

Citește și:

Foto prima pagina: coka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.