Nimeni nu poate spune cu exactitate care este sensul universal al vietii si cel mai probabil nici nu exista o astfel de finalitate general valabila pentru fiecare om din lume insa cu siguranta iubirea, indiferent de formele ei, este vitala pentru dezvoltarea, hranirea si linistirea sufletului. E usor sa te indragostesti, sa visezi cu ochii deschisi la scenarii de film cu petale de trandafiri si rochii de mireasa.

Iubirea incepe insa cu adevarat dincolo de rochie, dincolo de flori. Iubirea adevarata incepe din tine, din sufletul tau si ca sa o poti primi si sa o poti oferi la randul tau, trebuie sa iti explorezi cu atentie harta sufletului, sa ii cunosti fiecare ascunzis, sa ii ierti fiecare greseala si sa ii indrepti fiecare cocoasa in parte. Iubirea adevarata poate sa dureze doua zile sau poate sa dureze o viata pentru ca nu are nici garantie, nici termen de expirare.

Foto Yla_Star/ Shutterstock

In timpul in care ti-e dat sa iubesti si sa fii iubita, fa acest lucru din toata inima fara sa stai cu ochii pe ceas si cat de mult se poate fara sa te gandesti la consecinte. Acesta este unul dintre marile pacate ale lumii moderne: tot ce traim, traim cu gandul la final si din cauza asta uitam sa ne bucuram de calatorie. Iubirea adevarata poate sa poarte multe chipuri si trebuie primita asa cu invelisul in care ne este oferita: cu chip de prieten, de familie, de jumatate.

Pentru cei mai multi dintre noi, cea mai mare provocare este sa gasim acea dragoste care imbraca chipul si trupul unui partener de cuplu, dar partener in adevaratul sens al cuvantului. Popasurile in care gasim atentie, dragosteli, mangaieri si din cand in cand dezamagiri nu fac decat sa ne intareasca sufletul pentru marea dragoste care o sa vina insa nu trebuie sa uitam ca sunt doar popasuri. Atunci cum facem diferenta intre ele si iubirea adevarata, sufletul pereche la care speram toti?

Primul pas, asa cum spuneam, este descoperirea propriului suflet. Alege-te pe tine inainte sa iti alegi perechea. Nu cauta iubirea, transforma-te tu in iubire si impartaseste din ea oriunde te duci. Cu siguranta,mai devreme sau mai tarziu, iubirea oferita se va intoarce la tine. Pana acolo, iubeste-te intai pe tine. Dorintele, visele si nazuintele tale nu sunt cu nimic mai prejos decat ale jumatatii tale. Iar jumatatile se completeaza, nu se lupta una cu cealalta.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: